Dievīgā tēja visai pasaulei • IR.lv

Dievīgā tēja visai pasaulei

Rolands Briņķis (33). Iepriekš bija koncernu Laima un Latvijas Balzams pārdošanas speciālists. Tagad ir uzņēmuma Dabas dots vienīgais īpašnieks un viens no trim tā darbiniekiem. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Nav nekā vienkāršāka par zāļu tēju, kas pēc vecmāmiņas receptes sajaukta ar pašu spiestu sulu. Taču — kā panākt, lai šāds dzēriens bez jebkādiem konservantiem mēnešiem ilgi saglabātos svaigs? Rolands Briņķis to ir paveicis un gatavs eksportam

Doma gatavot un pārdot atspirdzinošus, dabīgus dzērienus Rolandam Briņķim radās skrienot. Viņš ir «gargabalnieks», kurš aizraujas ar baskāju skriešanu. Vairums šādu maratonistu neiztiek bez ātro ogļhidrātu želejām, kas vajadzīgas enerģijas iegūšanai. Bet neko sintētisku Rolands nespēj paņemt mutē — agrāk smagatlētikas dēļ dzertie proteīnu kokteiļi padarījuši kuņģi jutīgu. Tāpēc Rolands sev gatavoja dzērienu no ūdens, sablendētām dārza ogām, medus un mazliet sāls. Garšīgs un dabīgs.

«Kādu dienu, stāvot piemājas pļavā, iedomājos — ja reiz man vajadzīgs tāds dzēriens, varbūt citiem arī noderētu? Atcerējos, ka vecmāmiņa mēdza sajaukt tēju ar sulu, lai būtu garšīgs padzēriens,» Rolands stāsta, sēžot Jelgavas Biznesa inkubatorā, kur izlolojis ideju par savu uzņēmumu Dabas dots un dzērienu Divine Tea. Nosaukums ir angliski, jo Rolanda mērķis ir panākt, ka 90% no Jelgavas novadā saražotā dzēriena pārdod aiz Latvijas robežām. Jūnijā viņš sāka eksportu uz Vāciju.

Smaržo pēc pļavas

Pirms Rolands 2016. gadā nodibināja savu uzņēmumu, viņš astoņus gadus nostrādāja tirdzniecībā, pārdodot Laimas un vēlāk Latvijas Balzama produkciju. Pēc tam piecus gadus strādāja arī sievastēva uzņēmumā, kas nodarbojas ar jūras konteineru pārvadājumiem. Šī darba dēļ viņam ir maģistra grāds muitas un nodokļu administrēšanā. 

«Bet tā pa īstam man patīk tirdzniecība — stāstīt par produktiem un tirgoties. Ja vēl produkts ir paša radīts — fantastiski! Zinu, ka man acis mirdz, kad ar pilnu pārliecību stāstu: manos dzērienos nav konservantu, tas gatavots no paša vārītām tējām un Latvijā novāktām ogām,» saka Rolands.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu