fbpx

Dievīgā tēja visai pasaulei

Rolands Briņķis (33). Iepriekš bija koncernu Laima un Latvijas Balzams pārdošanas speciālists. Tagad ir uzņēmuma Dabas dots vienīgais īpašnieks un viens no trim tā darbiniekiem. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle
Print Friendly, PDF & Email

Nav nekā vienkāršāka par zāļu tēju, kas pēc vecmāmiņas receptes sajaukta ar pašu spiestu sulu. Taču — kā panākt, lai šāds dzēriens bez jebkādiem konservantiem mēnešiem ilgi saglabātos svaigs? Rolands Briņķis to ir paveicis un gatavs eksportam

Doma gatavot un pārdot atspirdzinošus, dabīgus dzērienus Rolandam Briņķim radās skrienot. Viņš ir «gargabalnieks», kurš aizraujas ar baskāju skriešanu. Vairums šādu maratonistu neiztiek bez ātro ogļhidrātu želejām, kas vajadzīgas enerģijas iegūšanai. Bet neko sintētisku Rolands nespēj paņemt mutē — agrāk smagatlētikas dēļ dzertie proteīnu kokteiļi padarījuši kuņģi jutīgu. Tāpēc Rolands sev gatavoja dzērienu no ūdens, sablendētām dārza ogām, medus un mazliet sāls. Garšīgs un dabīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu