Koris "Maska" iegūst 2. vietu konkursā "Eirovīzijas koris 2019" • IR.lv

Koris “Maska” iegūst 2. vietu konkursā “Eirovīzijas koris 2019”

Kora "Maska" diriģents Jānis Ozols. FOTO: Jonas Persson/EBU INTERKULTUR

Babītes novada jauktais koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā sestdien ieguva augsto otro vietu Gēteborgā otrajā starptautiskajā amatierkoru konkursā Eirovīzijas koris 2019. Pirmā vieta ir Dānijas korim Vocal line, trešajā vietā – Slovēnijas koris Jazzva.                                      

Koris Maska pirmajā kārtā izpildīja Lauras Jēkabsones skaņdarbu Father Thunder jeb Pērkontēvs. Žūrijas priekšsēdētājs, komponists Džons Raters (John Rutter) par kora priekšnesumu pirmajā kārtā izteicās ļoti atzinīgi un norādīja, ka tajā pilnīgi skaidri bija sajūtams tas, ka latviešiem kormūzika nav vienkārši dziedāšana, bet kas pārpasaulīgs. Finālā koris izpildīja Lauras Jēkabsobes skaņdarba Nāc, Dieviņi! pirmatskaņojumu. Žūrijas pārstāve, zviedru dziedātāja Katarina Henrisone (Katarina Henryson), kura ir viena no pasaulslavenās a capella grupas The Real Group dibinātājām, savā komentārā par kora sniegumu finālā atzina, ka, viņasprāt, Latvijas pārstāvju galvenais trumpis ir spēks un kaisle, ar kādu viņi dzied, lai klausītāju apburtu un “aizvestu sev līdzi”.

Šogad konkursa norise bija mainīta, sadalot to divās daļās. Pirmajā kārtā uzstājās visi 10 kori, bet fināla kārtai tika izvirzīti trīs, žūrijasprāt, labākie. Finālā sacentās Latvijas, Dānijas un Slovēnijas pārstāvji. Arī uzvarētāju noteica tikai žūrijas vērtējums. Konkursa žūrijā bija britu komponists Džons Raters, zviedru dziedātāja Katarina Henrisone, kā arī “mūsdienu a capella mūzikas tēvs” Dīks Šarons (Deke Sharon). Uzvarētāji saņēma ne tikai titulu, bet arī iespēju nākamgad doties uz Pasaules koru spēlēm Beļģijā.

Koris “Maska” un diriģents Jānis Ozols. FOTO: Jonas Persson/EBU INTERKULTUR

Koris Maska uz Gēteborgu devās gandrīz taisnā ceļā no Japānas, kur ieguva divus Grand Prix starptautiskos konkursos.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu