Arī tu, Baiba • IR.lv

Arī tu, Baiba

6
Pauls Raudseps

Vai tiešām tikai daži soļi šķir tieslietu ministra krēslu no tiesājamā sola?

Bijusī tieslietu ministre un jau divās vēlēšanās par Nacionālās apvienības Rīgas mēra amata kandidāti izvirzītā Baiba Broka varbūt sapņoja par garkātainām rozēm, kuras saņemtu, ja Rīgas domes troņu spēlēs izdotos uzvarēt un iesēsties Nila vietā.

Tagad viņa ir viens no krāšņākajiem akcentiem Latvijas politbiznesa siltumnīcā audzēto ziedu buķetē, kuru salasījis KNAB un pasniedzis Latvijas sabiedrībai prezidenta Levita inaugurācijas dienā. Šajā pušķī ir pa puķei no gandrīz vai katras dobes, kuras uz sabiedrības rēķina kopj tā «elites» daļa, kurai valsts ir personīgās labklājības pamats.

Pirmdienas pievakarē uzzinājām, ka KNAB kukuļņemšanas lietā aizturējis trīs personas, to skaitā Rīgas domes deputāti un Latvijas Universitātes rektora vietnieci juridiskajos jautājumos, Nacionālās apvienības biedri Baibu Broku. Otrdien nāca zināms, ka aizturēti arī Skonto būves līdzīpašnieki Guntis Rāvis un bijušais prezidenta Gunta Ulmaņa kancelejas vadītājs Ivars Millers.

KNAB informē, ka lieta saistīta ar kukuli — ne mazāku kā 20 000 eiro apmērā —, kurš noformēts kā ziedojums biedrībai un kuru amatpersona saņēmusi par rīkošanos uzņēmēju interesēs iepirkumu komisijā. LETA ziņo, ka kukulis bijis noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Biatlona federācijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu