Un vistiņa dalailamam!

Jānis Jenzis. Foto — Reinis Hofmanis
Ieva Puķe
Print Friendly, PDF & Email

Strādājis restorānos kopš 18 gadu vecuma, Jānis Jenzis savu Garage nesen pārdevis. Latvijas Restorānu biedrības prezidents enerģiju velta nozares nodokļu politikai. Bet amata knifus nodod viesmīlības nozares studentiem Turībā. Piemēram, kā rīkoties, ja budista pasūtījumā ir gaļa?

Aļņa kroketes sēņu mērcē. Mmm… Jānis Jenzis labsajūtā noelšas. Vērīgais skatiens šķīvja virzienā, pirms sākt pusdienot, tomēr dod signālu, ka gardēdis pēta «drēbi». Gādīgi pabīda krēslu no aizmugures sarunas partnerei, pirms sēsties pašam. Seko taktisks, bet kontrolējošs komentārs: jārunā klusāk, jo blakus ir cita kompānija. Pēc 27 gadiem restorānu un viesnīcu sfērā, no tiem deviņi privātajā biznesā, Jānis pat ar pakausi redz ēdamzāli. Pusdienotāju kompāniju savstarpējo «ķīmiju» jūt kā pianists taustiņus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu