Lūsis testē • IR.lv

Lūsis testē

Jānis Lūsis

Ekrāns multitasking virtuoziem

Philips 499P9H
Apdomājot šāda monitora iegādi, vispirms pārliecinieties, ka tam pietiks vietas uz jūsu darbagalda! Ieliektā ekrāna izmērs pa diagonāli ir 49 collas (124 cm), bet reāli uz galda tam vajag vietu gandrīz 120 centimetru platumā. Tam ir gana masīva balsta kāja, kas ekrānu ļauj ērti pieregulēt nepieciešamajā augstumā, slīpumā un pagrieziena leņķī. Ekrānplatība vienkārši wooow! Kā divi blakus novietoti 27” monitori, tikai bez liekām maliņām pa vidu. Šajā 32:9 formāta ekrānā varam sānu pie sāna izvietot pat piecus tīmekļa pārlūka vai dokumentu logus. Varens rīks multitasking virtuoziem! Vēl jo vairāk tāpēc, ka monitors spēj kalpot arī kā dokstacija. Pievienojam tam peli, tastatūru un tīkla vadu, bet pēc tam savu klēpjdatoru pie monitora tikai ar vienu mazu, ērtu USB Type-C kabeli — un viss darbojas! Klēpjdators lādējas, bilde uz lielā ekrāna un vadība ar klasisko peli un «klavieri». Taču arī tas vēl nav viss, jo monitoram var pievienot pat divus datorus un abus joprojām vienlaikus var vadīt ar vienu peles un tastatūras komplektu.
Cena — aptuveni 1099 eiro.


Labākai gaisa kvalitātei un prāta veiktspējai

Aranet4 Sensor
Par šo inovatīvo ierīci man milzu prieks, jo tā radīta Latvijā! Gaisa kvalitāte ir visai plašs un stiepjams jēdziens, ja vien mūsu rīcībā nav ierīces, kas konkrēti pateiktu, kāds tad ir gaiss mūsu telpās. Aranet4 ir miniatūrs un ļoti viegli lietojams aparātiņš, kas primāri prot pieskatīt CO2 jeb ogļskābās gāzes līmeni, taču vēl mazajā ekrānā varam redzēt arī telpas temperatūru un gaisa mitrumu. Viss, ko vajag — ievietot baterijas. Ja CO2 koncentrācija telpā ilgstoši pārsniedz 1000 ppm (konkrēto daļiņu skaits uz miljonu), cilvēks sāk izjust koncentrēšanās problēmas, nogurumu, var rasties galvassāpes, acu, aizdegunes iekaisums. Aranet4 sensors ar pīkstienu gluži vienkārši jūs brīdinās, ja gaisa kvalitāte jūsu kabinetā, sapulču telpā, kafejnīcā, mācību telpā vai citviet sāk kļūt neveselīga un līdz ar to arī neproduktīva. Ar vienu bateriju komplektu sensors spēj darboties līdz pat diviem gadiem.
Cena — aptuveni 250 eiro.


Desmit gadu lidojums galaktikā

Samsung Galaxy S10+
Samsung lidojums mobilo tehnoloģiju izplatījumā ar Galaxy sērijas viedtālruņiem turpinās jau desmito gadu. Un, spriežot pēc Galaxy S10+ snieguma, lidojums veiksmīgi un strauji iet augšup. Ierīces priekšpusē beidzot vairs nav gandrīz nekā lieka. Bildes kvalitātes ziņā neatvairāmais ekrāns ar noliektām maliņām kļuvis tik liels, ka priekšējās kameras (jā, divas) un ultraskaņas pirkstu nospiedumu sensoru nācās ievietot aiz tā. Bez papildu vāciņa ūdensizturīgais un eleganti stiklotais tālrunis ir ļoti glumjš un slidens, esiet uzmanīgi! Jaudas lidojumam pa resursus prasīgām lietotnēm te tiešām ir pārpārēm, turklāt iebūvēto atmiņu var dabūt pat līdz 1 TB. Beidzot lielekrāna ierīci var ērtāk lietot ar vienu roku, jo šim nolūkam speciāli pielāgota programmatūras saskarne. Kameras te veselas piecas — iegūtie attēli un video, kā jau S sērijai ierasts, izcili. Visvairāk patika platleņķa kadri, jo bildē var iedabūt vairāk satura. Interesanta S10+ «fīča» ir iespēja lādēt savas austiņas vai drauga telefonu, to vienkārši pieliekot pie tālruņa aizmugures. Protams, ja šīs ierīces atbalsta bezvadu uzlādi. Kopumā S10+ noteikti piedāvā labāko, ko šis ražotājs viedtālruņu jomā sasniedzis. Kāds teiks — augsta cena! Bet vai kosmosa kuģis varētu būt lēts?
Cena — sākot no 910 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu