Dalos pieredzē: modes bizness • IR.lv

Dalos pieredzē: modes bizness

Aiva Zīle, jaunā uzņēmēja. Foto — Edmunds Brencis
Raivis Vilūns

Jaunā uzņēmēja

Aiva Zīle, Zīle
Īsumā. Upcycling dizaineres Aivas Zīles nule atvērts veikals, kurā māksliniece plāno ar laiku pulcēt arī citus līdzīgi domājošus apģērbu autorus. Biznesa mērķis. «Zaļais dzīvesveids — redesign, upcycling, lai cilvēki redz, ka tas var būt forši. Ceru, ka būs arvien vairāk autoru, kas domās par ilgtspējīgu modi.» Skaistākais. «Kad tev kāds pasaka — super, tā kleita ir tik forša! Kad veikalā tūristi prasa, vai tas ir Latvijas dizains, es varu teikt: tas ir mans dizains.» Grūtākais. «Nenolaist rokas, jo ne jau katru dienu nāk pircēji un ne katru dienu veikalam ir ienākumi.»

Elīna Berklava, mentore.
Foto — Edmunds Brencis

Mentors

Elīna Berklava, M50
Īsumā. 2013. gadā atvērts Latvijas dizaineru radīto apģērbu veikals. Kopš pagājušā gada dizaina veikalam ir pievienots bārs. Biznesa mērķis. «Mērķis ir apkopot un pārdot labākos Latvijā veidotos dizaina apģērbus. Gribam veidot Latvijas dizaina pērļu dižveikalu.» Skaistākais. «Brīdis, kad satiekas kleita ar sievieti, kad satiekas vīrietis ar dāvanu sievai. Tas, ka cilvēki novērtē mūsu un Latvijas dizaineru darbu.» Grūtākais. «Visu laiku būt interesantiem, uzrunāt pietiekami daudz cilvēku un noturēt viņu uzmanību.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu