Pārbaudījums ar naudu • IR.lv

Pārbaudījums ar naudu

1
Nellija Ločmele

Rīgas domes aizkulises ir dziļas kā akači, kuros eiro tūkstoši un miljoni pazūd uz neatgriešanos. Nupat LTV atklāja kārtējo «konsultantu», kas gadiem piebarojies Rīgas Ūdenī — vērtīgie padomi šoreiz nākuši no paša mēra kundzes! Protams, summas nezinām, kamēr kāds tās neatklās. Tā Ir nupat uzzināja, cik Rīgas Satiksmei izmaksājušas Rīgas vēlēšanu komisijas vadītāja konsultācijas par sabiedriskā transporta plūsmu organizēšanu (varbūt uz iecirkņiem?) — trijos gados apaļi 75 tūkstoši eiro.

Daudz lielākas summas grozās šīs nedēļas pētījumā par ABLV likvidācijas procesu, kas līdzinās kaujas laukam. Vai neviens netīrs eiro nepametīs banku? Par to nav droši pat visu iesaistīto valsts institūciju pārstāvji. Iepriekš nepubliskota informācija no Luksemburgas liek ieklausīties šajās bažās — turienes banku uzraugs vietējā ABLV atklāja tādu riska apetīti un pārkāpumus, kādus nebija redzējis daudzu gadu garumā vairākos simtos pārbaužu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu