Centrālais tūristu slazds

  • Krista Baumane, kulinārā bloga Krista.lv autore
  • 06.03.2019
  • IR
Centrāltirgus gastronomijas paviljonā cieši blakus ir 23 dažādas ēstuves.
Foto — Kristīne Madjare

Centrāltirgus gastronomijas paviljonā cieši blakus ir 23 dažādas ēstuves. Foto — Kristīne Madjare

Ko var redzēt un pagaršot Centrāltirgus jaunajā Gastrotirgū

Darbdienas vidū vīrietis gariem, blondiem matiem un grezni tetovētu roku pie bāra malko aliņu un lasa biezu grāmatu. Vecpuišu ballītes dalībnieki ir gatavi sākt uzdzīvot. Divas jaunas sievietes ēd nūdeles, ik pa brīdim ieskatās dokumentos un čalo itāliski. Studentu pāris ar mugursomām — viņa no Japānas, viņš no ASV — svin dzīvi ar dzirkstoša vīna glāzi un bažīgi raugās suši šķīvī. Ik pa brīdim apkārt dzirdu valodas, ko mirklī neatpazīstu.

Es neesmu lidostā, bet gan Centrālajā gastrotirgū, kas atvērts pirms pāris nedēļām un aizņem pusi atjaunotā Centrāltirgus gastronomijas paviljona. Tā ir galvu reibinoša vieta: 23 dažādas ēstuves cieši blakus, no kuru nosaukumiem grūti uzminēt saturu, tāpēc orientēšanās nolūkos paķeru no tuvējās paplātes karti, kur viss smalki paskaidrots: Gluten Active dod pankūkas, vafeles un čuros, Tarpaccio — tartarus un karpačo, bet Zivga ir grila restorāns. Te var dabūt arī austeres un kaviāru, ko droši vien novērtē dāmas kažokos ar uzkrītoši dārgu zīmolu somiņām, kādas Centrāltirgū iepriekš neatceros manījusi.

Jaunākajā žurnālā