Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā 109 dienas pēc 13. Saeimas vēlēšanām parlaments ar 61 balsi apstiprināja piecu partiju veidoto Ministru kabinetu mazākās frakcijas pārstāvja Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā. Kariņš par valdības galvenajiem mērķiem uzskata celt tautas labklājību, nodrošināt taisnīgumu un tiesiskumu, kā arī mazināt nevienlīdzību.

Otrdien amatu atstāja Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova, kura ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (A/P) bija vienojusies par darba attiecību pārtraukšanu. VID 2016. gadā par nepilnībām Koļegovas valsts amatpersonas deklarācijās un iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, deklarācijā nenorādot darījumus vismaz 300 tūkstošu eiro vērtībā, sāka pārbaudi. Vēlāk prokuratūra viņu apsūdzēja par nepatiesu ziņu norādīšanu. Lieta tiesā vēl nav pabeigta izskatīt.

Koalīcija pirmdien nolēma pēc trim nedēļām diskutēt par Valsts prezidenta vēlēšanām, pēc Sadarbības sanāksmes teica premjers Krišjānis Kariņš.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) 31. janvārī pie Saeimas rīko tautas sapulci, jo protestē pret Ģenerālprokuratūras lūgumu izdot deputātu Juri Jurašu (JKP) kriminālvajāšanai. Prokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentu, kurā lūdz izdot Jurašu kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai. Pēc divām sēdēm Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma atbalstīt Juraša izdošanu kriminālvajāšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu