Juris un Ģirts, Ņujorkā radīja klipu Es izjāju prūšu zemi • IR.lv

Juris un Ģirts, Ņujorkā radīja klipu Es izjāju prūšu zemi

Ideja par latviešu tautas deju Ņujorkā pieder deju studijas Dzirnas pedagogam, deju ansambļa Pērle dejotājam Jurim Gogulim (no kreisās). Īstenot to palīdzēja draugs Ģirts Ceriņš, kurš aizraujas ar foto un video. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Tā būs bomba, teikusi Anete Cīrule, viena no pirmajiem, kas redzēja samontēto klipu. Tajā redzams, kā viņas draugi Ņujorkā 12 dažādās vietās izdejo tautas deju Es izjāju prūšu zemi. Anetei bija taisnība! Kopš 8. oktobra, kad klipu publiskoja, skatījumu skaits YouTube sasniedzis gandrīz 12 tūkstošus, Facebook — vairāk nekā 222 tūkstošus. Par klipu ir paspējuši paziņot galvenie Latvijas ziņu portāli un televīzijas kanāli.

Ar sevi iepazīstinot, klipa idejas autors Juris Gogulis saka — horeogrāfs. Rūdolfs Cīrulis, kurš klipā visbiežāk ir līdzās Jurim, ir jauniešu deju kolektīva Austris dejotājs. Artūrs Fatjkins, redzams Ņujorkā lecam salto, ir no deju studijas Pro-X, piedalījies operas izrādē Karmena. Viņiem patīk dejot jebkur, kāpēc ne Ņujorkas ielās?

«Latvieši parasti sev nenotic. Šaubās par sevi,» Juris sāk stāstīt, kā viņam radās ideja par klipu. Gribējis parādīt, ka mums nav iemesla būt kautrīgiem un pieticīgiem. «Es arī mazliet šaubījos, kad Juris par to stāstīja,» atzīstas Ģirts. Abi reiz bija skolasbiedri Olaines 1. vidusskolā. Kad pērn Juris radīju savu deju izrādi Vēja stāsts, Ģirtu pieaicināja to filmēt. Šovasar, plānojot braucienu uz Ņujorku, aicināja viņu līdzi, tāpat kā Artūru, Rūdolfu un viņa māsu.  

Juris pirms tam divas reizes bijis Ņujorkā, vēlējies, lai arī draugi to iepazīst. Jurim bija ieplānotas vairākas tikšanās «sadarbības veicināšanai ar dejas un mākslas industrijas pārstāvjiem», viņš arī draugiem ieteicis izmantot lielpilsētas piedāvātās iespējas. Rūdolfs pieteicās nodarbībām aktieru meistarklasēs, bet Artūrs — Brodvejas deju centrā. Anetei kā mazajai māsai, kura vēl ir skolniece, nebija pienākumu, bet Ģirts gan katru dienu sāka ar mērķi filmēt un fotografēt. «Bija dienas, kad cēlos četros no rīta, lai brauktu un ķertu skaistākos Ņujorkas skatus,» saka Ģirts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu