Dalos pieredzē: kā sākt ražot? • IR.lv

Dalos pieredzē: kā sākt ražot?

Jaunie uzņēmēji: Agris Čodars, Georgs Krops un Ēriks Eduards Lapsa, Safe & Stable. Foto — Edmunds Brencis
Ieva Jakone

Jaunie uzņēmēji. Agris Čodars, Georgs krops un Ēriks eduards Lapsa, Safe & StableĪsumā. Skolēni mācību uzņēmumā radījuši viedo spieķi neredzīgiem cilvēkiem. Biznesa mērķis. «Palīdzēt neredzīgiem cilvēkiem.» Skaistākais. «Kad esi darījis klientu laimīgu.» Grūtākais. «Produkta izstrādes tehniskā puse. Liekas, ka būs jau labi, bet tad kaut kas nobrūk. No rīta sāc darbu ar domu, ka ap pusdienlaiku būs gatavs. Mamma zvana, prasa, cikos būšu. Saku — septiņos, bet pienāk deviņi, un vēl knapi kaut kas iet kopā.»

Mentors. Ilmārs Osmanis, HansaMatrix.
Foto — Edmunds Brencis

Mentors. Ilmārs Osmanis, HansaMatrixĪsumā. Latvijas elektronikas uzņēmums, kas darbojas ar elektronisko sistēmu izstrādi, projektēšanu un ražošanu. Biznesa mērķis. «Sākot biznesu 1999. gadā, mērķis bija izveidot augstas kvalitātes ražošanas uzņēmumu. Toreiz daudzas labas ieceres nerealizējās, jo Latvijā nemācēja ražot. Gribēju to mainīt. Tagad mums ir gandrīz 20 miljonu apgrozījums. Kad iekāp laivā un sāc airēt, tā sāk peldēt. Tad nekas cits neatliek, kā airēt tālāk.» Skaistākais. «Kad mums izdodas izlaist kādu jaunu produktu, vai esam darījuši gandarītu kādu klientu. Apgrozījuma skaitļi sen vairs nav primāri. Protams, ir plāni, kas jāsasniedz, un to arī parasti izdarām.» Grūtākais. «Atlaist cilvēkus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu