Kazas ar noslēpumu

  • Gunita Nagle
  • 28.06.2017
  • IR
«Izgāju daudz kam cauri, lai saprastu, kādu sieru var pārdot,» saka Raimonds Melderis.

«Izgāju daudz kam cauri, lai saprastu, kādu sieru var pārdot,» saka Raimonds Melderis.

Ja pārdod

kazas piena sieru, neviens naudas paciņas klēpī nesviež, kā tas droši vien ir narkotiku biznesā, saka zemnieku saimniecības Līvi īpašnieks Raimonds Melderis. 20 gados viņš sapratis, kas jādara, lai ar šādām delikatesēm pelnītu naudu

Laizot kā sviestu dzelteno saldējumu no maza ķopīša, nezinātājam ne prātā nenāktu, ka šis krēmveidīgais kārums pagatavots no kazas piena. Nesēdētu fermā, kur aiz pāris sienām kazas sastājušās uz slaukšanu, arī es nenojaustu. Bet tā ir - garšīgais saldējums, kādu gatavojas ražot Madonas novada zemnieku saimniecības Līvi saimnieks Raimonds Melderis, radies ar blējošu vellaģīmju svētību. Tāpat kā nu jau slavenās kazas piena siera bumbiņas eļļā Labrīt, kas lielveikalos atrodamas līdzās delikatesēm. Bija vajadzīgi daudzi gadi, lai Melderis saprastu, ka kazas piens peļņu nesīs tieši šādu bumbiņu veidā. Tāpēc arī ar saldējuma laišanu apgrozībā nesteidzas. «Pašlaik mācāmies veidot saldējumu tādu, lai tas nebūtu tikai labs vai ļoti labs, bet lai tas būtu lielisks, vislabākais. Man jātrāpa desmitniekā, lai pēc iespējas vairāk cilvēku to atzītu par gardu,» skaidro Melderis. Un palepojas: «Nevienu produktu nepiesārņojam ar piedevām.»

Jaunākajā žurnālā