Nacionālā Grigule • IR.lv

Nacionālā Grigule

2
Aivars Ozoliņš

ZZS pārstāve Eiropas Parlamentā balso par Krievijas interesēm

Zaļo un Zemnieku savienības pārstāve Eiropas Parlamentā Iveta Grigule esot «latviska» un «nacionāla», lai arī ko tas tagad Latvijā nozīmētu. Pirms vēlēšanām plakātos jāja ar zirgu «ar Latviju sirdī», citugad apsveikumos rīdziniekiem lika noprast, ka 1919. gadā esot padzinusi Bermontu, šogad pastkastēs pirms valsts svētkiem samestajās kartītēs citēja Skalbi. Bet dažas dienas pēc svētkiem balsoja pret EP rezolūciju, kura aicina vērsties pret Krievijas propagandu.

Premjerministrs Māris Kučinskis uzskata, ka «viņa ir pārkāpusi visas robežas, ko vien varēja pārkāpt», un ir jāizslēdz no partijas. Taču apvienības vadoņi viņam uzspļauj un liek stāvēt pie valdības ratiem.

Grigule ir ideāla ZZS politiķe. Pat ZZS pati nav tik ideāla, jo spiesta ikdienā kalkulēt arī sabiedrības iespējamo reakciju. Partijas meitas rādīto standartu, ka sava labuma dabūšanai der jebkas, iegrožo apsēstība ar reitingiem, kuri nodrošina politiskās programmas galvenā punkta īstenošanu – naudu par varu. Tieši par šiem partijas pamatprincipiem viņai tagad konflikts ar premjerministru, taču ne ar partiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu