Veselības problēmu dēļ Klintone atceļ vēlēšanu kampaņas sarīkojumus • IR.lv

Veselības problēmu dēļ Klintone atceļ vēlēšanu kampaņas sarīkojumus

25
Hilarija Klintone atstājusi meitas dzīvokli Ņujorkā, kad atpūtusies pēc veselības problēmām 11.septembra piemiņas pasākumā. Foto: LETA-AFP

Prezidenta amata kandidāte ātrāk atstāj 11.septembra piemiņas pasākumu

Pēc veselības stāvokļa pasliktināšanās demokrātu Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone ir atcēlusi Kalifornijas štatā paredzētus vēlēšanu kampaņas pasākumus finansējuma piesaistei, pavēstīja viņas kampaņas pārstāvis Niks Merils. Klintone 11.septembra teroraktu piemiņas pasākumā Ņujorkā sajutās slikti un pameta to ātrāk, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Klintone pēdējo sešu nedēļu laikā aktīvi piedalījās kampaņas pasākumos. Pirmdien un otrdien viņai bija paredzēts apmeklēt finansējuma piesaistes pasākumus Kalifornijā, trešdien – Lasvegasas apkārtnē. Novērotāji prognozē, ka šis atgadījums varētu krietni pasliktināt demokrātu kandidātes izredzes uzvarēt vēlēšanās.

Teroristu uzbrukumā sagrauto dvīņu torņu vietā Ņujorkā 11.septembrī, kad apritēja 15 gadi kopš traģiskā notikuma, bija pulcējušies apmēram 100 bojāgājušo ģimenes locekļi, izdzīvojušie un amatpersonas. Pasākuma dalībnieki pieminēja bojāgājušos, kā arī pauda solidaritāti ar terora aktu upuriem citās pasaules valstīs. Piemiņas pasākumā Ņujorkā piedalījās arī Klintones konkurents cīņā par Balto namu Donalds Tramps.

Pēc 11.septembra pasākuma atstāšanas sākumā skaidrots, ka Klintone esot pārkarsusi, viņas organismam trūcis šķidruma. Vēlāk viņas ārste paziņoja, ka politiķei ir pneimonija jeb plaušu karsonis. “Sekretārei Klintonei ir ar alerģiju saistīts klepus. Piektdien, padziļināti izmeklējot viņas ilgstošo klepu, viņai tika diagnosticēta pneimonija,” paziņoja ārste Līza Bardeika.

“Viņa sākusi lietot antibiotikas, un viņai ieteikts atpūsties un mainīt grafiku,” skaidroja ārste, piebilstot, ka pēc izmeklēšanas un šķidruma uzņemšanas Klintone atgūstas labi. Izplatītas fotogrāfijas, kurās Klintone redzama atstājam meitas dzīvokli Ņujorkā, kurp devās atvilkt elpu.

Atceres pasākumā uzņemtā video redzams, kā politiķe ar grūtībām un palīgu atbalstu iekāpj automašīnā, lai dotos prom. Ņujorkā tobrīd bija ļoti silts un mitrs, gaisa temperatūra sasniedza 28 grādus pēc Celsija. Šis incidents ir licis ar jaunu sparu pastiprināties spekulācijām par 68 gadus vecās demokrātu kandidātes veselības stāvokli.

Republikāņu kandidāts Donalds Tramps un viņa atbalstītāji pēdējās nedēļās bija aktīvi izplatījuši ziņas, ka demokrātu kandidātei ir nopietnas veselības problēmas. 2012.gadā Klintone vēdera vīrusa un atūdeņošanās dēļ zaudēja samaņu un guva smadzeņu satricinājumu. Klintones ārsti atklāja, ka politiķes smadzenēs atraduši trombu, un Klintone īslaicīgi cietusi no redzes dubultošanās. Pēc tam viņas veselības stāvoklis atzīts par labu.

Notikušais raisījis diskusijas par prasību valsts prezidenta amata kandidātiem atklāt ziņas par savu veselību. Tramps pavēstījis, ka ir ļoti veselīgs un būtu gatavs atklāt šādu informāciju, ja to darīs Klintone.

Komentāri (25)

andrejs_gr 12.09.2016. 10.53

Tramps priecīgs berzē savas roķeles. Veselības problēmas noteikti vienai daļai svārstīgo vēlētāju būs arguments pret Klintoni.

+7
-4
Atbildēt

1

    west > andrejs_gr 12.09.2016. 19.59

    Protams, ka berzē rokas.

    Klintones komanda Trampu mēģina pataisīt par neadekvātu idiņu, bet viņam tagad ir pierādījumi, ka Klintone tiešām ir fiziski slima.

    Tā ir cīņa par varu, kur visas metodes ir labas. Taču šoreiz tas vairs nav pat smieklīgi. It īpaši, ja starp 300 miljoniem pasaules varenākās valsts iedzīvotājiem nevar atrast divus fiziski un psihiski veselus.

    Fuj, baņķieriem !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 12.09.2016. 11.35

Klintone vispār ir slima ar posttraumatisko encefalopātiju, pieķerta melos, administratīvā resursa izmantošanā, viņas darbība kā ĀM bija ārkārtīgi neveiksmīga, vēl nav zināms, kurš būtu sliktākais variants – Klintone vai Tramps.

Kaut, ASV politiskajai “elitei”, no abām partijām, protams, izdevīgāka Klinotone, jo tā ir sistēmas cilvēks.

Par Klintoni baslsos 90% “minoritātes” – etniskās, utt., starp kurām daudz lielāks pabalstu saņēmēju skaits, nekā starp Trampa elektorātu, kurš, principā, nebūt nav ne nacists, ne ksenofobs, kā to pasniedz demokrāti in Kliontone ( kas jau par to bija spiesta atvainoties).

+6
-3
Atbildēt

7

    andrejs > dzeris49 12.09.2016. 14.04

    Par Klintoni baslsos 90% “minoritātes” – etniskās, utt., starp kurām daudz lielāks pabalstu saņēmēju skaits, nekā starp Trampa elektorātu

    ——————

    tu taču arī balsotu par tiem, kas tev nodrošinātu labāku bezmaksas medicīnisko aprūpi.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 12.09.2016. 17.58

    > dzeris49

    “Klintone vispār ir slima ar posttraumatisko encefalopātiju, pieķerta melos, administratīvā resursa izmantošanā, viņas darbība kā ĀM bija ārkārtīgi neveiksmīga, vēl nav zināms, kurš būtu sliktākais variants – Klintone vai Tramps.”

    Pilnībā piekrītu,- abi slikti, bet izbrīnī, ka ASV vēlētājus neinformē par kandidātu patieso veselības stāvokli. Youtube ir pilns ar pierādījumiem par Klintones kritisko veselības stāvokli, pēdējais 9/11 manuprāt neatstāj nekādu citu iespēju viņai kā noiet no trases. https://www.youtube.com/watch?v=PSTaOka3Z9k

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 12.09.2016. 16.29

    to dzeris

    Kad runā par šīm nozarēm, tomēr pacenties atrast “vainīgos” savu mīļoto partiju rindās…

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 12.09.2016. 16.14

    Kā tur ir tās jūsu partijas “rūpēm” par “tautas izdzīvošanu”, ja tikai tāpēc, ka nav pieejama med. palīdzība, valstī mirst virs 10 cilvēkiem dienā?

    ———————

    Tiešām tu esi idiots.

    NA ar labklājības un veselības aprūpes jautājumiem nenodarbojas jau vismaz 12 gadus.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 12.09.2016. 16.12

    ar ko pašlaik ir nozīmīgs Lūsis?

    p.s. MNA jau sen vada Vienotības ziedotāji, atceries kaut vai Velmeru – LM “administratoru”, kas spēja Metalurgam atrast vienu riktīgu investoru – Krimā (ķipa Ukrainā) reģistrētu krievu firmu.

    pp.s. MNA nesenais vadītājs, kurš š.g. pavasarī aizgāja no darba, bija Ervīns Ābele, kandidējis vēlēšanās no Vienotības saraksta… :)))))))))))))

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.09.2016. 16.23

    NA vispār nodarbojas tikai ar tukšmuldēšanu priekš sava elektorāta, un politbiznesu, kurā ietilpst arī SC un Lemberga ZZS “šestjorkas” funkcija,ne ar ko citu.

    Un, varbūt labi, ka tā, citādi situācija Latvijā būtu vēl sliktāka, apmēram, kā tieslietās ar to “augsto debilu” Rasnaču priekšgalā, ar ko NA nodarbojas ilgstoši.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.09.2016. 15.06

    Vai tad NA elektorāts vairs nespēj saredzēt atšķirību starp apdrošināšanas un bezmaksas medicīnu?

    Kā tur ir tās jūsu partijas “rūpēm” par “tautas izdzīvošanu”, ja tikai tāpēc, ka nav pieejama med. palīdzība, valstī mirst virs 10 cilvēkiem dienā?

    Tā nav tā tauta, par ko tavi nacionālāksti un nacionālbļauri rūpējās, priekš viņiem tauta ir MNA, Lūsis, Lembergs un citi to tavējo vieņšūņu sponsori?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

serioussam909 12.09.2016. 12.09

Kaut kā dīvaini ka uz vienu no stresainākajiem darbiem pasaulē pretendē pensijas vecuma cilvēki.

Ja Klintone nevar izturēt karstu dienu, kā viņa izturēs kaut ko krietni nopietnāku?

(Kādu 9/11 līmeņa teroraktu vai ko tamlīdzīgu)

Tramps arī nav īpaši veselīgs, viņam ir pamatīgs liekais svars un viņš ir vēl vecāks (70 gadi). Ja viņu pārvēlēs, tad termiņa beigās viņam būs jau 78 gadi.

Kad Obamu ievēlēja, viņam bija tikai 47 gadi. Un kad viņš sacentās ar Makkeinu – viens no galvenajiem pretargumentiem Makkeina ievēlēšanai bija tieši viņa veselības stāvoklis.

+3
-1
Atbildēt

1

    Austras koks > serioussam909 12.09.2016. 12.43

    Protams, ka labāk būtu kandidāti vecumā 50 +/-10. Tāds cilvēks ir guvis pietiekamu pieredzi, tai pat laikā parasti ir pietiekami aktīvs un labā formā.

    Demokrātiem tāds bija Martin O’Malley, nu bet demokrāti uztaisīja sacensību starp večukiem – Klintoni un Sandersu.

    Savukārt republikāņiem tādu bija vesels bars, bet tie idioti nespēja vienoties par vienu (vai pāris) jēdzīgu kandidātu, un tad nu kā kandidātus izvirzīja sevi laikam visi, kam nebija slinkums – veseli 12 kandidāti. Un kas vēl sliktāk – daudzi, pat kad bija redzams, ka negūs pietiekamu atbalstu, ilgi un laicīgi neatkāpās, tādējādi sašķeļot to elektoru balsis, kas nebija par Trampu, starp vairākiem kandidātiem.

    Lai nebūtu jāizvirza kongresā kā republikāņu kandidāts Tramps, nevajadzēja pat kādam citam kandidātam būt viņam priekšā, Tramps varēja pat palikt pirmais, bet vajadzēja, lai Tramps uz kongresu iegūst mazāk par 1237 elektoru balsīm.

    Te var apskatīt visus demokrātu un republikāņu kandidātus un cik elektoru balsis katrs ieguva – http://www.politico.com/2016-election/results/delegate-count-tracker

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu