Krievijas NVO "Golos" atklāj valdošās partijas slēptās finansēšanas shēmas • IR.lv

Krievijas NVO “Golos” atklāj valdošās partijas slēptās finansēšanas shēmas

36
Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" logo. Foto: ITAR-TASS/LETA

Prezidentu atbalstošās partijas “Vienotā Krievija” sponsori saņēmuši milzīgus valsts pasūtījumus

Ar uzņēmumiem, kuri partijas “Vienotā Krievija” kontā pārskaitīja lielas naudas summas, turpmāk tika noslēgti milzīgi valsts pasūtījuma kontrakti. To savā pētījumā atklājusi vēlētāju tiesību aizstāvības organizācija “Golos”, ziņo Dw.de. Pērn varas partijai kopumā ziedojis 241 uzņēmums, no tiem šai shēmai atbilst 80.

“Golos” pētījumā minēti vairāki piemēri, tai skaitā norādīts, ka uzņēmums “Koncern Monarh” “Vienotajai Krievijai” pārskaitījis 20 miljonus rubļu, galarezultātā saņemot kontraktu par valsts pasūtījumu vairāk nekā piecu miljardu rubļu apjomā. Savukārt slēgtā akciju sabiedrība “Investkom” partijai ziedoja aptuveni divus miljonus rubļu, bet pusotra gada laikā – 2015. gadā un 2016. gada pirmajā pusē – saņēma valsts pasūtījumus par summu, kas lielāka par 100 miljoniem rubļu. Šādiem ziedotājuzņēmumiem lielākie valsts pasūtītāji nereti ir Krievijas militārā kompleksa uzņēmumi, kā arī Krievijas Aizsardzības ministrija.

Pēc organizācijas “Golos” savāktajiem datiem tiek secināts, ka pastāv “politiska saikne starp valsts pasūtījumu veicēju noteikšanu un “Vienotās Krievijas” sponsoruzņēmumiem, kas saņem valsts pasūtījumus”. “Golos” uzskata, ka ir pamats pieņemt – arī jaunievēlētajā Krievijas Valsts domē tieši šīs struktūras iegūs lielākās lobisma iespējas, vēsta TV kanāls “Doždj”.

“Vienotās Krievijas” izpildkomitejas vadītājs Maksims Rudņevs noliedzis saikni starp partijas ziedotājiem un lielu valsts pasūtījumu saņemšanu, vēsta RBK.

Kā zināms, jūlija beigās Maskavas tiesa uzdeva likvidēt asociāciju “Golos”, kas Krievijā nodarbojas ar vēlēšanu monitoringu. Ar attiecīgu prasību tiesā bija vērsusies Tieslietu ministrija.

“Golos” bija pirmā organizācija, kas piespiedu kārtā tika iekļauta Krievijas tā saucamā ārvalstu aģentu reģistrā.

 

Komentāri (36)

uldis_rats 04.08.2016. 10.00

naciķi, kuri tie būtu?

P.S. interesanti kāpēc tik populāra komentāru sadaļā ir apsaukāšanās – “naciķi”, dažādi -rasti u.tml.? Tiešām ar audzināšanu tik švaki bērnībā bijis (netik liberālajos – attiecīgi krietni “tikumīgākajos” – padomju laikos)?

+3
0
Atbildēt

2

    Anonīms > uldis_rats 04.08.2016. 10.33

    tas ir tāpat kā bērnībā – ja attieksmi nevari izpaust ar darbiem, tu to izpaud vārdos

    Mani bērnībā apsaukāja par puspuišeli, jo es, piemēram, spēju iekaustīt diezgan daudzus zēnus, ja neklausīja mani,ja klausīja – tad viss bija labi, bijām draudzīgi. No mammas klausījos , ka esmu pārpratums, jo visas pazīmes liecinājušas , ka būšu zēns, un tētis dēlu gribējis, varbūt tāpēc man viņa mīlestība netika, bet – padomā pats – tos isis jau arī – kā tik nesaukā – daesh un tā

    un to pašu putinu – viena lieta, ka te komentāros katrs nu pēc savas pārliecības viņu vārdo , bet smalki kungi un kundzes taču dara to pašu

    Ja konkrēti par vārdu naciķi – tas man kaut kā spontāni “aizgāja” kā līdzvērtīgs vēsturiskajam zociķi vai sociķi , vai zemsavieši

    Naciķi ir īpaši ļauni tādā ziņā, ka sevi sludina par patriotiem vairāk kā visi citi partijnieki …

    Tā kaut kā

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > uldis_rats 04.08.2016. 14.11

    Man kaut kā radies iespaids ka tā apsaukāšanās ir apzināti ievazāta un atsevišķas palamas pēcāk radušās kā atbildes reakcija.

    Tie paši -rasti (tipa apsaukātais uztverams par izvirtuli) un -īdi (spēle uz vispasaules sazvērestību teorijas par izredzēto tautu), manuprāt, ir ļoooti vāji slēpti, uztiepti apzīmējumi, lai apkarotu nevēlamus viedokļus uzkabinot birkas, novēršot diskusiju uz personālijām vai vienkārši viedokļa paudēju mākslīgi padarot “nesimpātisku” – attiecīgi viņa viedokli automātiski grūtāk pieņemamu, nevis runājot par konkrēto tematu argumentēti un korekti.

    Apzīmējumi sociķis un zemsavietis manā skatījumā nenes līdzi apvainojošu fonu (kaut arī korektāk droši vien būtu saukt oriģinālformā, bet “uzlabojumiem”). Atšķirībā no “naciķa”, kam skaidri redzams ar kādu vispār pieņemtu, nosodāmu apzīmējumu šī palama tiek zemapziņā sieta.

    Kremlini (šis gan mazāk, jo ir vienkārši latviski pierakstīts angļu vārds), putlerasti u.tml. – manuprāt, ir atbildes reakcija uz “kaimiņu” taktiku, zaudējot pacietību korekti reaģēt uz apsaukāšanos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

lno 04.08.2016. 16.21

0
0
Atbildēt

0

Anonīms 04.08.2016. 09.51

šorīt radio ziņās klausos , ka naciķi atbalstīšot jaunās VID direktores apstiprināšanu – esot cilvēks ar daudzām labām idejām … skaisti runāt neaizliegsi

jā un vēl par partijām bija ziņa, ka vislielākos ziedojumus saņemot ZZS … varu tikai atkārtoties – skaisti dzīvot neaizliegsi …

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu