Pašvaldību patiesība • IR.lv

Pašvaldību patiesība

6
Pauls Raudseps

Vietvaras satraucis ierosinājums, kas stiprinātu neatkarīgos reģionālos medijus

Nav jau vairs gluži kā ulmaņlaikos, kad puiši saimniekpapam cēla goda vārtus, bet meitenes kaisīja puķītes viņa priekšā. Dažam labam droši vien tā kā žēl, bet pat visdziļākajos laukos jau saprot, ka tāda lepnošanās nav vairs īsti mūsdienīga. Un, galu galā, svarīga ir pati vara, nevis tās iesaiņojums.

Taču nav nemaz tik viegli to varu saglabāt, ja visapkārt kaut kādi kvaukšķi. Iedzīvotāji taču grib stabilitāti, un, lai to garantētu, jātiek vaļā no visādiem neobjektīviem baumu izplatītājiem, kuri to vien dara, kā sēj neuzticību, norādot uz aizdomīgi dārgiem pasūtījumiem, sporta zālēs jau drīz pēc nodošanas tekošiem jumtiem vai pagasta darbā iekārtotiem radiniekiem. Ir jāizplata pilnīgi objektīva informācija – vārds vārdā tas, ko saka priekšnieks. Citi viedokļi te, protams, lieki.

Ir gan cilvēki, kam patīk čīkstēt. Rīgā pat ir vesela valsts iestāde vārdā Konkurences padome, kura ik pa brīdim pasaka ko nesmuku par pašvaldību saimniekošanu. Pirms dažiem gadiem pat sūdzējās, ka pašas izved savus atkritumus. Būtu lētāk, ja kāds cits to darītu. Bet nav jau tās pašvaldības tik bagātas, lai lietotu lētu miskasti, un galvenais – kāpēc citiem to naudu dot? Pasūdzējās tā padome, bet neko nevarēja izdarīt, jo likumi mums labi sakārtoti, un pašvaldības var saimniekot, kā grib.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu