Latvijas pludmales volejbolisti izcīna zelta godalgas Eiropas spēlēs • IR.lv

Latvijas pludmales volejbolisti izcīna zelta godalgas Eiropas spēlēs

23
Mārtiņš Pļaviņš (trešais no kreisās) un Haralds Regža uz goda pjedestāla Baku spēlēs kopā ar otrās vietas ieguvējiem no Krievijas Dmitriju Barsuku un Jaroslavu Koškarevu, kā arī bronzas medaļu ieguvējiem čehiem Janu Hadravu un Premislu Kubalu. Foto: EPA/LETA

Latvieši svētdien pārspēja krievu duetu

Vēsturē pirmajā Eiropas spēļu finālā svētdien Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnīja zelta godalgas vīru sacensībās. ziņo LETA.

Latvieši svētdien ar 2-1 (21:16, 18:21, 15:10) pārspēja krievu duetu Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku.

Pirmo punktu šajā spēlē guva Krievijas sportisti, taču turpinājumā trīs veiksmīgas izspēles realizēja Pļaviņš/Regža, panākot 3:1 savā labā. Drīz pēc tam Latvijas duets panāca jau trīs punktu pārsvaru (6:3), kuru noturēja līdz pat pirmā seta vidum (15:12).

Nākamajās izspēlēs Koškarevs/Barsuks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (14:15), taču seta izskaņā atkal veiksmīgāki bija Pļaviņš/Regža, kuri uzvarēja ar 21:16. Zīmīgi, ka pirmajā setā Latvijas duets veica piecus veiksmīgus blokus, kamēr krievi – nevienu.

Otrais sets iesākās ar sīvāku cīņu, līdz divu punktu pārsvaru pirmo reizi šajā cīņā panāca Krievijas pāris (7:5). Neizšķirtu latviešiem izdevās panākt tikai seta vidū pie rezultāta 10:10, bet vadību Pļaviņš/Regža atguva tikai piecas izspēles vēlāk (13:12).

Turpinājumā veiksmīgāki bija latvieši, līdz neizšķirtu 16:16 panāca Koškarevs/Barsuks. Uzreiz pēc tam Latvijas pāris pieļāva trīs kļūdas un Krievijas duets izvirzījās vadībā jau ar 19:16, pēc kā arī spēja noturēt rezultāta pārsvaru un uzvarēt otrajā setā.

Trešo setu veiksmīgāk iesāka Pļaviņš/Regža, kuri izvirzījās vadībā ar 6:3. Turpinājumā Krievijas duets pieļāva vairākas kļūdas servējot, kā rezultātā latvieši tika pie viegliem punktiem (13:9). Spēles izskaņā Pļaviņš/Regža noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru visā mačā.

Zīmīgi, ka tieši pēc nedēļas Koškarevs un Barsuks būs Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pirmie pretinieki pasaules čempionātā.

 

Komentāri (23)

Andris 22.06.2015. 09.47

malači, lūk ko nozīmē sporta gars :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu