Mainīt spēles gaitu • IR.lv

Mainīt spēles gaitu

Nellija Ločmele

Paldies par drosmi, izturību, iejūtību! Gada noslēgumā vēlos to pateikt ikvienam, kura veikums maina Latviju. Arī tiem pieciem, kurus šajā Ir numurā izceļam kā gada cilvēkus.
Režisors Dzintars Dreibergs ar filmu Dvē­seļu putenis uzjundījis milzīgu interesi par valsts tapšanas stāstu un pārdomas par brīvības cenu. Kas viņu stiprināja piecus gadus ilgajā projektā?
Latvijas veiksmīgākā IT uzņēmuma Mikrotīkls vadītājs Džons Tallijs īsteno labdarības ideju, lai visiem ar vēzi slimajiem bērniem nodrošinātu ģenētiskas analīzes un labākas ārstēšanās izredzes. Kas Mikrotīklu mudinājis jau gandrīz piecus miljonus eiro ziedot medicīnas un zinātnes atbalstam?
Ārsts Kārlis Rācenis kļuvis par jauno mediķu spēcīgu balsi, kas protestos pieprasa ne tikai algu pieaugumu, bet godīgus spēles noteikumus medicīnā — lai nav tā, ka vismazāk aizsargātie pacienti spiesti ar «pateicībām» kompensēt politikas vareno nepildītos solījumus. Kā viņš iztur spriedzi?
Pludmales volejbola zvaigznes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnījušas zeltu Eiropā un ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kas viņām palīdz fokusēties uz uzvaru?
Izrādās, sportistēm atbilde ir gluži konkrēta. Anasta­sija pirms katras spēles uzraksta plānu, ko vēlas sasniegt. Tie ir ne tikai tehniski un taktikas gājieni, bet arī psiholoģiskā noskaņošanās. «Es pierakstu, ka gribu būt nosvērta, pārliecināta, drosmīga un spējīga mainīt spēles gaitu,» viņa saka intervijā.
Tā izklausās pēc lieliskas Jaunā gada apņemšanās, kas noderēs ikvienam sapņotājam un darītājam, lai kur pasaulē viņš būtu un kādus plānus kaltu.
Raženu un laimīgu Jauno gadu!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu