Smilšu zeltenes • IR.lv

Smilšu zeltenes

3
Kas ir laba spēle? «Kad viss ir kā pa plauktiņiem: uzņem, uzcel, nokārto, un — punkts,» saka Paula (pa labI).
Ieva Alberte

Pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa (17) un Paula Nikola Ņečiporuka (17) kopā sāka spēlēt tikai mēnesi pirms Eiropas čempionāta un ieguva zelta medaļas. Vai zelta tandēmam ir cerības noturēties kopā?

Lielas, skaistas plaukstas. Tas ir pirmais, kas piesaista, satiekot Tīnu un Paulu. Šķiet, tieši tik izteiksmīgas plaukstas ir vēl Brīvības pieminekļa Mildai. Iespēja tās redzēt darbībā būs pavisam drīz – 11.septembrī, jo Jūrmalā trīs dienas notiks Ergo Open Latvija pludmales volejbola čempionāta noslēdzošais posms. Paula un Tīna cer uzvarēt, jo – viņas taču ir Eiropas U-18 čempiones pludmales volejbolā.

Laukumā nestrīdas

Tas, ka Paula un Tīna augustā kļuva par čempionēm savā vecuma grupā, ir notikums. Viņas bija sastapušās pirms trim gadiem zāles volejbola nometnē Murjāņos. Šogad jūlijā, gatavojoties Eiropas čempionātam, satikās atkal – nometnē, ko rīkoja Latvijas valstsvienība. Beach Box Elkor stadionā Rīgā, kur augusta sākumā notika Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Nometnes mērķis bija sagatavoties čempionātam un nokomplektēt pārus. Līdz šim spēcīgs duets bija Tīna Graudiņa un Linda Gramberga, meitenes pērn pasaules U-17 čempionātā izcīnīja bronzu. Tomēr pieredzējušais volejbola treneris Aigars Birzulis nolēma, ka kopā spēlēs Paula un Tīna. Un viņš zina, ko dara, jo pirms pāris gadiem viņa trenētie Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš tika pie bronzas olimpiskajās spēlēs Londonā. «Es cītīgi vēroju visas meitenes. Redzēju, cik Paula ir laba aizsardze un ar Tīnu saderēja vislabāk.» Tā jūlija beigās meitenes devās uz pirmajām sacensībām – Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas U-18 turnīru Armēnijā. Un uzvarēja. Tas deva cerību čempionātam Rīgā.

Spēlēts kopā bija tikai mēnesi. Treneris uzskata, ka tas ir maz, taču iegūt zeltu meitenēm izdevies, jo abām ir laba sportiskā priekšvēsture. «Arī domu pasaule un iztēle bagāta, labi spēj improvizēt uz laukuma un pieņemt svarīgus lēmums. To neviens treneris nevar iemācīt,» – tā Birzulis. Tīnai sportiskā pieredze esot lielāka, taču Paula ziemā pie Birzuļa trenējusies un labi startējusi Latvijas jaunatnes olimpiādē. Par to, ka meitenes iekļūs izslēgšanas spēlēs, treneris bija pārliecināts. «Kad vinnēja spēcīgo Nīderlandi, kas pēkšņi nomainīja spēlētāju, teicu abām, ka sperts liels solis. Tagad tikai nepaklupt, un – būs čempiones.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu