Samoilovs: Visi no mums gaidīja medaļu, arī mēs • IR.lv

Samoilovs: Visi no mums gaidīja medaļu, arī mēs

21
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs (no kreisās) un Jānis Šmēdiņš negaidīti ātri izstājas no sacensības par medaļām. Foto: AP/LETS

Samoilovs/Šmēdiņš nervozā spēlē zaudē brazīliešiem un noslēdz dalību olimpiskajās spēlēs

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savā Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā spēlē ar 1-2 (16:21, 22:20, 7:15) ceturtdien zaudēja brazīliešiem Evandru Gonsalvešam Oliveiru un Pedru Solbergam Salgadu, noslēdzot savu dalību četrgades nozīmīgākajā sporta forumā, ziņo LETA.

Samoilovs/Šmēdiņš olimpisko turnīru noslēdza dalītā 19.vietā. Lai arī D apakšgrupā trim pāriem bija vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, Latvijas vadošais duets palika pēdējā vietā apakšgrupā un neiekļuva izslēgšanas turnīrā, jo tam bija krietni sliktāka mazo punktu attiecība. Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš nedrīkstēja šo maču zaudēt vairāk kā ar četru mazo punktu deficītu.

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cerējuši uz godalgu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr, netiekot pie tās, nav atšķirības, kurā vietā noslēgt sacensības, pēc izstāšanās no turnīra teica Samoilovs.

“Pirmajā setā bijām vadībā, bet no 16:15 tā arī palikām uz 16 punktiem,” spēles gaitu atcerējās Šmēdiņš. Pat nezinu kā atlikušajā seta daļā palikām bez punktiem. Tā spēlēt nedrīkst. Pēc tam otrajā setā viss bija kārtībā un seta galotnē izdevās lauzt spēli, turklāt tam vajadzēja būt labam pamatam arī trešajam setam. To iesākām līdzīgi, bet pēc tam, kad samainījāmies pusēm, rezultāts auga tikai vienai komandai.”

“Mums bija pārāk daudz kļūdu uzbrukumā. Apakšgrupā visas komandas bija līdzīgas, gandrīz visos mačos bija trīs seti, tāpēc svarīgi bija mazie punkti. Vajadzēja nospēlēt līdzīgāk, nevis vairākkārt atdot 3-4 punktus pēc kārtas,” teica sportists.

“Ja zaudējām, tātad nospēlēju slikti,” pauda Samoilovs. “No Evandru gaidījām labu servi un ar to pirmajos setos arī diezgan labi tikām galā, bet trešajā viņam atvērās serve un bija grūti veidot uzbrukumu. Savukārt es uzņemšanā daudz kļūdījos tieši pie Pedru serves, bet ar to bija jātiek galā.”

“Visi no mums gaidīja medaļu un arī mēs no sevis, bet pēc tam jau vairs nav atšķirības 25.vieta vai ceturtā,” teica Samoilovs, kurš prognozēja, ka duets turpinās spēlēt kopā arī nākotnē. “Domāju, ka jautājumi nebūs un turpināsim spēlēt kopā, jo šis ir tikai viens turnīrs.”

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008.gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis bija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014.gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

 

 

Komentāri (21)

traductrice 12.08.2016. 12.57

Protams, žēl, ka zaudēja. Taču sportisti cīnījās un kādam arī jāzaudē.

Tikmēr ziņa par volejbolistu (un arī citu sportistu) zaudējumu mani “skumdina” daudz mazāk nekā Pones izdarības un LOK pasīvā reakcija. Gribētos zināt daudz izvērstāku pētījumu par to, ko konkrēti dara(-īja) funkcionāri olimpiskajā ciematā. Viņu darbs bija 4 gadus rūpēties, lai sportistiem būtu apstākļi un finansējums treniņiem un sasniegumiem. Katrā ziņā olimpisko spēļu centrā ir sportists un viņa stingrais balsts treneris, nevis s…da Pone un viņam tamlīdzīgie.

Vai no Rio akreditētajiem žurnālistiem varētu sagaidīt kādu izvērstāku sižetiņu?! Un varbūt arī salīdzinājumu, cik daudz un kādi čiekuri pārstāv citas olimpiskās komandas?

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 12.08.2016. 14.49

Samoilovs negaidīti vāji nospēlēja. Runā, ka šis tik ļoti esot aizrāvies ar savu Lauvas lomu, ka nedaudz aizmirsis par treniņiem un sportisko režīmu.

p.s. kurš no papiņiem šogad skaitījās šī dueta treneris?

+1
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 12.08.2016. 13.55

Visiem mūsu olimpiskajiem zaudējumiem ir divi kopīgi cēloņi:

1.Nepietiekošs latvju sporta administratoru daudzums Rio – bez viņu tiešas, operatīvas un lietpratīgas vadības uz kādām uzvarām cerēt nav pamata;

2.Noziedzīgi zems valsts finansējums valstiski tik nozīmīgai LOK un visām federācijām – naudas nepietiek pat vadošajiem darbiniekiem. Kauns!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu