Eksportu uz Ķīnu atļauj 10 Latvijas pārtikas ražotājiem • IR.lv

Eksportu uz Ķīnu atļauj 10 Latvijas pārtikas ražotājiem

22
Ķīnas tirgus atvērts vairāku Latvijas ražotāju sieriem. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Tirgus atvērts piena produktiem, atļauju vēl gaida zivju konservi ražotāji

Ķīnas Tautas republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) ceturtdien, 30.aprīlī, savā mājaslapā ir publicējusi 10 Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts uz Ķīnu eksportēt piena produktus – dažādus sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu, informē Ārlietu ministrija.

Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem – AS ”Preiļu siers”, AS ”Rīgas piena kombināts”, AS ”Valmieras piens”, SIA ”Latvijas piens”, AS ”Cesvaines piens”, AS ”Rankas piens ”, AS ”Smiltenes piens”, Blomes pienotava, AS ”Jaunpils pienotava” un SIA ”Rīgas piensaimnieks” – ar šodienu ir iespēja tirgot piena produktus Ķīnas veikalos.

Reģistrāciju vēl gaida Latvijas zivju konservu ražotāji. Lai paātrinātu procesu, nākamnedēļ uz Ķīnu dosies zemkopības ministrs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadība, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Jau ziņots, ka Ķīnas pārtikas uzraugu kontrole, lai izsniegtu sertifikātus produktu ielaišanai Ķīnas tirgū, ir stingrākas nekā jebkuras Eiropas Savienības (ES) vai Krievijas pārbaudes, un šīs valsts tirgus iekarošanai uzņēmumiem ir nopietni jāgatavojas, iepriekš stāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Produkcijas eksportu uz Ķīnu plānoja sākt ”Food Union”. Galvenās eksporta preces būs saldējums, smērsieri un sviests.

Ar Ķīnas tirgu piena nozare cer aizvietot Krievijas tirgu, kas zaudēts pērn augustā, kad Maskava, atbildot uz Ukrainas krīzes dēļ noteikto ES ekonomisko embargo, aizliedza ievest pārtiku no ES.

Komentāri (22)

Bet 30.04.2015. 19.30

Cik redzams, tad pavbera svēl lielāks tirgus nekā Krievija!

Putins varēs zelēt drīz īksķi, jo pat zivju konservus vairs nedabūs, jo švaki ar to rbļ maksātnespēju.

+5
0
Atbildēt

0

noyescancel 01.05.2015. 10.46

Šīs laikam ir ēzeļa ausis par “mi za oģin Kitaj” politiku un apkaunojošo Tibetas pārstāves nepieņemšanu Ārlietu ministrijā. Bet diez vai no piensaimniekiem kādu atzinīgu vārdu dzirdēsim. Lai vēl pamēģina kautko pabļaut par valsts atbalsta trūkumu.

+3
0
Atbildēt

0

west 30.04.2015. 20.19

“Desmit Latvijas pārtikas ražotājiem atļauj eksportu uz Ķīnu.”

Varbūt tomēr nevajag ar labo roku kasīt kreiso ausi ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu