LNB atklās Miervalža Poļa, Viļņa Vītoliņa un Ievas Rubezes darbu izstādi • IR.lv

LNB atklās Miervalža Poļa, Viļņa Vītoliņa un Ievas Rubezes darbu izstādi

36
Publicitātes attēls. Autors Ojārs Pētersons

Izstādē varēs iepazīties ar grāmatām un katalogiem no LNB krājuma par šiem māksliniekiem 

Piektdien, 10.aprīlī plkst.17 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiks atklāta izstāžu cikla “Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture” septītā ekspozīcija un tajā būs aplūkojami Miervalža Poļa, Viļņa Vītoliņa un Ievas Rubezes mākslas darbi, raksta aģentūra LETA. 

Ekspozīcijā būs aplūkojamas Poļa gleznas no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) krājuma un Mūkusalas mākslas salona kolekcijas, kā arī jauni Vītoliņa un Rubezes mākslas darbi. Izstādē varēs iepazīties ar grāmatām un katalogiem no LNB krājuma par visiem trim māksliniekiem. 

Projekta “Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture” izstāžu cikla ekspozīcijās redzami Latvijas laikmetīgās mākslas klasiķu darbi, galvenokārt no LNMM krājuma. Tāpat tiek izstādīti aktuāli strādājošu mākslinieku darbi, kuru daiļrades kāda šķautne tematiski vai stilistiski sasaucas ar attiecīgā klasiķa mākslu. 

Izstāžu pamatu veido grāmata “Patība. Personības ceļā uz laikmetīgo mākslu”. Cikls “Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture” noris kā LNB un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības projekts, paplašinot LNB Mākslas un mūzikas centra piedāvātās iespējas. 

Vairāk informācijas bibliotēkas mājas lapā

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu