Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
M.O.Ž.
Kristīne Simsone

 

ooo M.O.Ž. / The Man in the Orange Jacket. Režisora Aika Karapetjana jaunāko darbu var novērtēt, arī abstrahējoties no sajūsmas par «pirmo Latvijā tapušo šausmu filmu». Lentes stāstā pludinot robežas starp vajātāju un upuri, netrūkst ne intrigas, nedz pēkšņu pagriezienu. Lai arī režisors vietumis «iekrīt» uz padrillētām žanra klišejām un dažbrīd arī ar tehnisko izpildījumu, filmas titulvaronim – vīram oranžajā vestē  – «par godu» nodēvētais kinodarbs ir izteiksmīga šausmene. Kino no 20.februāra.

ooo Kingsman: Slepenais dienests / Kingsman: The Secret Service. Amerikāņu režisoram Metjū Vonam piemīt talants veikli miksēt dažādus žanrus un tos asprātīgi parodēt. Ja atminaties, viņš to lieliski paveica 2010.gadā supervaroņu filmas karikatūrā Kick-Ass. Arī Kingsman, «humorizēta» 007 sērijas versija, ir baudāma gan kā action filma, gan kā komēdija. Elegants britu izklaides kino bez pārliekām jēlībām un ar Kolinu Fērtu, kam labi piedien lomas arī spraigsižeta filmās. Kino no 20.februāra.

o Greja piecdesmit nokrāsas / Fifty Shades of Grey. Divas mokoši garas stundas «mačoiska» ziepju operas melodramatisma ar glancēta wannabe erotisma piešprici. Korporatīvam reklāmas video līdzīgs Krēslas tipa klišeju popūrijs pāraugušiem tīņiem. Kritiķi tikmēr var iet pensijā – filmas kases ienākumi no pārpilnības plīst, bet veidotāji jau ķeras pie turpinājuma. Kino no 13.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu