NEPLP apstiprina Latvijas Radio valdes mērķus • IR.lv

NEPLP apstiprina Latvijas Radio valdes mērķus

22
Latvijas Radio ēka. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Vadībai būs jāievieš struktūrvienību izmaksu kontroles sistēma

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja Latvijas Radio valdes mērķus un uzdevumus 2015.gadam, kas paredz jaunajai vadībai izstrādāt priekšlikumus radio struktūras izmaiņām, ieviest struktūrvienību izmaksu kontroles sistēmu un citas izmaiņas.

Kā aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāvji, radio valdei šogad uzdots izstrādāt un iesniegt NEPLP apstiprināšanai Latvijas Radio darbības stratēģiju triju gadu periodam.

Tāpat būs jāpilnveido Latvijas Radio struktūrvienību īstermiņa un vidēja termiņa darbības plānošana, izstrādājot un ieviešot struktūrvienību budžetu veidošanas, to izpildes un izmaksu kontroles sistēmu.

NEPLP uzdevusi izveidot informācijas sistēmu regulārai mediju vides un auditoriju datu iegūšanai, to analīzei un izmantošanai radio darbības un mērķu īstenošanas gaitas izvērtējumam.

Jaunajai valdei būs jāizstrādā Latvijas Radio un programmu zīmolu koncepcija, to vidū radio programmu atšķirīgs pozicionējums atbilstoši klausītāju raksturojumiem, vajadzībām un mediju lietošanas ieradumiem.

Uzdevums paredz arī izstrādāt priekšlikumus radio struktūras izmaiņām, lai attīstītu programmu plānošanas un programmu satura veidošanas funkcijas.

Latvijas Radio vadībai būs jāizstrādā un jāievieš sabiedriskā labuma novērtējuma sistēma, ietverot konkrētus snieguma vērtējuma rādītājus.

NEPLP uzdevusi arī pilnveidot cilvēkresursu vadības funkcijas īstenošanu, nodrošinot tās sistemātiskumu, ilgtermiņa plānošanu, radio darbinieku kompetenču pilnveidi, personāla atbilstību resursiem, kā arī ieviest vienotu snieguma novērtējumu un motivācijas sistēmu.

Latvijas Radio valdei noteikti arī kvantitatīvie mērķi ieņēmumiem no reklāmas, programmu atpazīstamībai, Latvijas Radio tirgus daļai, apmierinātībai ar radio saturu un satura uzticēšanās indeksam.

Noteikts, ka kvantitatīvo rādītāju izpilde tiks vērtēta kā teicama, ja attiecīgais rādītājs pieaugs vairāk nekā par 10%; kā laba, ja attiecīgais rādītājs pieaugs 5% līdz 10% robežās; kā apmierinoša, ja attiecīgā rādītāja svārstības būs piecu procentu robežās, kā neapmierinoša, ja attiecīgais rādītājs pazemināsies vairāk nekā par pieciem procentpunktiem.

Tāpat Latvijas Radio valdei uzdots veikt kvalitatīvi uzlabota un pamatota sabiedriskā pasūtījuma projekta izstrādi 2016.gadam, iesaistot NEPLP Sabiedrisko konsultatīvo padomi, un izstrādāt radio ilgtermiņa attīstības un investīciju plānu, apzināt tā īstenošanai nepieciešamos resursus, sasaistot to ar nākamo periodu budžeta plānošanas principiem.

Latvijas Radio valdei noteikti arī konkrēti uzdevumi radio satura attīstībai, radio nodrošinājumam, sadarbībai ar Latvijas Televīziju un portālu “Lsm.lv”.

Latvijas Radio jaunā valde darbu sāka 16.janvārī. NEPLP valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināja Aldi Pauliņu, valdes locekles programmas attīstības jautājumos amatā – Sigitu Kirilku un valdes locekļa nodrošinājuma jautājumos amatā – Uldi Lavrinoviču.

 

Komentāri (22)

o_ja3_14 06.02.2015. 08.44

“…Latvijas Radio valdei noteikti arī kvantitatīvie mērķi … programmu atpazīstamībai … apmierinātībai ar radio saturu un satura uzticēšanās indeksam…”

Skaisti! Jautājums tikai, kā TICAMI novērtēt kaut vai apmierinātību ar saturu vai uzticēšanos saturam. Līdz šim par kaut ko tādu tā kā nebūtu dzirdēts.

+1
0
Atbildēt

1

    Optiskais Tēmeklis > o_ja3_14 06.02.2015. 11.24

    Kurš un kad LV pārvalde un Saeimā, koalīcijas partijās sāks uztraukties par to, kāda kvantitāte un kvalitāte tiek gaidīta no LTV sabiedriskā medija ar divim sunīšu seriāliem, kurus turpina rādīt atkārtoti? Viens — seriāls LTV7 par krievu policijas ģeniālo sunīti, otrs — par vāvu polcijas gadījuma izpalīgu, kas izskatās pēc jampampiņa, tieši tāpat kā seriālā vācu mazpilsētas policisti?

    Ja NEPLP arī Latvijas radio tbalsta tādus Beltes un beltistu mērķs, tad skaidrs, ka informācijas un psihologu karā Latvijas teritorijā šobrīd un turpmāk turpinās uzvarēt LV pretinieki.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu