Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Satversmes tiesa pirmdien atcēla normu par mazāka caurmēra koku ciršanu. Lieta pret valdību tika ierosināta pēc Latvijas Dabas fonda, Pasaules Dabas fonda un Latvijas Ornitoloģijas biedrības pieteikuma. Pasaules Dabas fonda vadītājs Jānis Rozītis spriedumu uzskata par vēsturisku, bet Meža īpašnieku biedrība aicinās Zemkopības ministriju izvērtēt atcelto normu un to virzīt atkārtoti.

Ārlietu ministra amatā nepieciešams aktīvs cīnītājs, kurš ir zinošs politikā, pirmdien pēc Jaunās Vienotības vadības sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa. Viņa ministra amata kandidāta vārdu nenosauca, jo turpina sarunas ar potenciālajiem kandidātiem.

Tiesa otrdien bijušajam Muitas kriminālpārvaldes vadītājam Vladimiram Vaškevičam par korupcijas noziegumiem piesprieda cietumsodu uz sešiem gadiem. KNAB aizturētais Vaškevičs tika apcietināts 2011. gada ziemā, vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu. Vaškevičs pēc tam aizbrauca uz Austriju, no kuras Latvijā vairs nav atgriezies.

Ierobežojums visā Rīgā organizēt azartspēles neatbilst Satversmei, nosprieda Satversmes tiesa (ST). Pašvaldība nav pamatojusi, kāpēc azartspēļu organizēšana ir aizliegta vietās, kur ir paredzēta komercdarbība, norāda ST. Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) teica, ka dome meklēs juridiski korektu veidu, kā panākt «to pašu rezultātu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu