Pērn ar fotoradaru fiksētais ātruma rekords Latvijas ceļos - 209 km/h • IR.lv

Pērn ar fotoradaru fiksētais ātruma rekords Latvijas ceļos – 209 km/h

33
Foto: Lauris Vīksne, F64

Četri pārvietojamie fotoradari konstatējuši 6477 ātruma pārkāpumus

Valsts policijas (VP) pārvietojamie fotoradari pērn fiksējuši vairākus tūkstošus ātruma pārkāpumu, bet vislielākais no tiem bijis uz Jelgavas šosejas, kur automašīna BMW traukusies ar ātrumu 209 kilometri stundā (km/h), liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija.

Ar to otrdien tika iepazīstināta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Pērn no 29.maija līdz 31.decembrim VP rīcībā esošie četri pārvietojamie fotoradari konstatējuši 6477 ātruma pārkāpumus. Lielākie ātruma pārkāpumi konstatēti Jelgavas šosejas 14.kilometrā. Uz šā ceļa, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, automašīnu “BMW 318” un “BMW 520” vadītāji traukušies attiecīgi ar ātrumu 209 un 169 km/h.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā teica, ka no četriem 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem patlaban darbojas tikai divi, taču šīs mērierīces ir krietni nolietotas un regulāri lūzt.

Februārī darba režīmā sāks funkcionēt 16 stacionārie fotoradari, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Valdība jau 2013.gadā lēma, ka kopumā līdz 2017.gadam ik gadu CSDD iegādāsies 20 fotoradarus.

Savukārt par jaunu pārvietojamo ātruma mērierīču iegādi precīzas skaidrības joprojām nav. Iepriekš Valsts policija izvirzīja priekšlikumu iegādāties vismaz 15 pārvietojamos radarus, taču tam nepieciešams atbilstošs finansējums, kāds patlaban nav iedalīts.

 

Komentāri (33)

andrejsg 04.02.2015. 04.52

Ja tas noticis skaidrā laikā, uz sausa ceļa, taisnā ceļa posmā, kad tuvumā nav bijuši citi trasnporta līdzekļi un mašīnā / uz motocikla nav bijuši pasažieri, tad šajā pārkāpumā neredzu neko sabiedrībai bīstamu.

Tās visas ir nianses, kuras “truli ieprogrammēts automāts” nespēj analizēt.

Gluži cita lieta ir, ja šādu ātrumu fiksē tumsā, spēcīga lietus laikā, līkumotā ceļa posmā un intensīvas satiksmes apstākļos. Pilnīgi vienalga- ar vai bez līdzbraucējiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu