Krievija sāk jaunas armijas mācības – šoreiz Pleskavas apgabalā • IR.lv

Krievija sāk jaunas armijas mācības – šoreiz Pleskavas apgabalā

15
Krievijas desantnieki mācībās. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tiek solīta arī “kaujas šaušana” un militārās tehnikas objektu desantēšana no gaisa

No pirmdienas līdz 16.augustam Pleskavas apgabalā Krievijā notiks vērienīgas gaisa desanta spēku mācības, kurās piedalīsies trīs tūkstoši karavīru, ziņo Krievijas mediji.

Mācību laikā, kurās piedalās 76.Čerņigovas gvardes desanta divīzija, būs iesaistītas arī 15 lidmašīnas IL-76.

Manevri Pleskavas apgabalā, kas robežojas ar Latviju, Igauniju un Poliju, būšot divpakāpju, Krievijas karavīri apgūšot desantēšanos nepazīstamā apkātnē un veiks “kaujas šaušanu”, teikusi Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāve. Lidmašīnas savukārt nometīs 12 kara tehnikas objektus.

Mācību aktīvā fāze notikšot 14. un 15.augustā, kad desantnieki ieņems un iznīcinās stratēģiski svarīgus pretinieka objektus, raksta portāls “Newsru”. Tiek ziņots, ka Pleskavas apkārtnē pirmoreiz notiks tik liela divīzijas personālsastāva izsēšanās nepazīstamā vietā.

Kaujas šaušana notikšot gan dienā, gan naktī no visiem ieroču veidiem, ko izmanto desantnieki. To skaitā tiek minēti arī artilērijas ieroči.

Kopumā šajā operācijā būšot iesaistītas vairāk nekā 30 militārā transporta un aviācijas vienības, piemēram, bombardētāji SU-34, militārie helikopteri Ka-52, Mi-28, Mi-24, Mi-8.

Kā zināms, 8.augustā beidzās vērienīgas Krievijas armijas gaisa spēku mācības Astrahaņas apgabalā pie Ukrainas robežas. Šīs mācības jau darīja bažīgu ASV Valsts departamentu.

 

Komentāri (15)

marchaeva 11.08.2014. 20.21

Nu re, vismaz 2 % IKP aizsardzībai vajag jau 2014. nevis kādā nepārskatāmā nākotnē! Arī ieroču šķiras faktiski skaidras.

Deputāti, varbūt vēlaties pamanīt kaimiņos šobrīd notiekošo un koriģēt aizsardzības budžetu? Šajās dienās, varbūt kā savulaik Parexam atrodot miljardu vienas naksts laikā.

+10
0
Atbildēt

2

    Ivars Ozols > marchaeva 18.08.2014. 16.03

    Labāk būt drošībā un no pamuļķu puses kauninātam nevis okupācijā un bailēs tik nošautam par pretrevolucionāru domāšanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > marchaeva 12.08.2014. 09.49

    Kur nu aizsardzībai, īpaši ja liela daļa krievijas aģentu sēž valdībā, drošības struktūrās, Saeimā un cita daļa “intelektuāļu” nokaunināta par “krievi nāk”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Ansis 11.08.2014. 22.54

Pleskavas abgabals, kurš robežojas ar Igauniju, Latviju un Poliju

:P

Izmetīs desantniekus nezināmā apvidū – Polijas pierobežā – NovoPleskavas Guberņas Ļvovas apgabalā un tad šaudīsies gan pa dienu, gan pa nakti iznīcinādami ienaidnieka stratēģiskos objektus.

Ar šo es gribeju teikt, ka nevajag sevi mānīt, domajot, ka šie ir pie Latvijas robežas, bet tie 45 000 pie Ukrainas robežas. Vel jo vairāk, ja runa ir par desanta divīziju – to aizsviest uz kara lauku prasa pāris stundas.

Pievienojos sniega_roze – jāmet pie malas visi citi budžeta attīstības plāni – 2% aizsardzībai ir kategoriska nepieciešamība – kurš netic, lai padomā, cik izmaksās AustrumUkrainas konflikts Ukrainai.

Labāk būt pietiekami stipriem, kopā ar igauņiem, leišiem un poļiem (un varbūt vēl kāds kaimiņš atmodīsies), lai Krievijai negribas sākt.

+6
0
Atbildēt

0

oktaavs 11.08.2014. 19.51

Pats galvenais, lai mācības nofilmē PutinTV un parāda Koļam , kurš aliņu strebjot, pie televizora karo pret amerikosiem un par krievu “kārtību” visā pasaulē.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu