Iespēju te daudz! • IR.lv

Iespēju te daudz!

5
Lietuviešu restorānu ķēdes Charlie Pizza vadītāja Rasa Grigosaitiene.

Latvijas ekonomika atgūstas, ne tikai pateicoties mūsu uzņēmēju eksportspējai, bet arī tiem eiro, mārciņām un rubļiem, ko iegulda ārzemju uzņēmēji. Ir izpētīja, kas tad ir reālie investori, kas pēc krīzes ieradušies Latvijā attīstīt biznesu, kāpēc izvēlējušies tieši mūsu zemi, un ko domā par šejienes tikumiem pēc tuvākas iepazīšanas

Pie jums te ir džungļi, Lietuvā jau sen nekā tamlīdzīga nav! Tā par neizzūdošajām aplokšņu algām saka Laura Kalinauskaite, kas vada uzkopšanas uzņēmuma Vitaresta filiāli Latvijā. Kaimiņzemes uzņēmēja dod darbu 98 cilvēkiem un ir patiešām norūpējusies, ka godīgi spēlētāji neizturēs konkurences cīņā, ja biznesa vide neuzlabosies.

Laura pārstāv ārzemniekus, kas ieradušies Latvijā, lai investētu – viņu cerības uz peļņu vienlaikus nozīmē naudas ieplūšanu mūsu ekonomikā un jaunas darbavietas. Tik pievilcīga kā 2007.gadā, kad vietējo uzņēmumu kapitālā ārzemnieki ieguldīja rekordlielu summu – 1,7 miljardus eiro -, Latvija gan vairs nav, tomēr pēc krīzes investīciju plūsma bija krietni atguvusies, pirms to šogad atkal ir piebremzējusi ģeopolitiskā situācija.

Ir sadarbībā ar Lursoft izveidoja ārzemju investoru topu, kā galvenos kritērijus izvēloties divus – uzņēmumi sākuši darbu no 2011.gada un pašlaik nodarbina iespējami lielāku cilvēku skaitu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu