Ceturtdien Latviešu biedrībā uzstāsies "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets • IR.lv

Ceturtdien Latviešu biedrībā uzstāsies “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets

30

Koncertā uztāsies dziedātāja Ksenija Jakuņina un klarnetists Guntis Kuzma

Ceturtdien, 22.maijā, plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks “Sinfonietta Rīga” stīgu kvarteta koncerts, kurā solisti būs dziedātāja Ksenija Jakuņina un klarnetists Guntis Kuzma, raksta aģentūra LETA. 

Klausītājiem būs iespēja baudīt austriešu komponista Arnolda Šēnberga “Otro stīgu kvartetu op.10” ar soprāna solo Jakuņinas izpildījumā. Koncertā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos latviešu komponista Alvila Altmaņa “Kvintets klarnetei un stīgu kvartetam”, klarnetista Kuzmas izpildījumā. 

Darbs, pēc komponista teiktā, ir veltījums Kuzmam, pašreiz vienam no vadošajiem latviešu jaunās paaudzes mūziķiem, kurš daudz enerģijas, laika un meistarības ieguldījis klarnetes spēles repertuāra bagātināšanā latviešu mūzikā un tās popularizēšanā pasaulē. 

Līdzās Altmaņa jaundarbam skanēs Jaunās Vīnes skolas klasiķa, austriešu komponista Šēnberga opuss. Koncerta programmā iekļautais skaņdarbs uzskatāms par atonālās mūzikas rakstības “pasaules pirmatskaņojumu”. Lai arī darbs tapis, komponistam esot emocionāli depresīvā dzīves posmā, viņa sievas Matildes dēkas dēļ, opuss tomēr ir veltījums viņa dzīvesbiedrei. Darbā iekļautas dzejas vārsmas “Litānija” un “Lamatas” ar vācu dzejnieka Stefana Antona Georges tekstiem. “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartetā spēlē Kristiāna Šīrante, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis un Kārlis Klotiņš. 

Klarnetists Kuzma ar panākumiem piedalījies festivālos un konkursos. Viņš ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” klarnešu grupas koncertmeistars. Dziedātāja Ksenija Jakuņina ir daudzsološs jaunais soprāns, kas pēdējā laikā sevi pieteikusi dažādos kamermūzikas projektos. Jakuņina trīs gadus mācījusies Parīzē, kur arī aktīvi koncertējusi. Patlaban viņa turpina savu izglītību JVLMA Vokālajā nodaļā docentes Andžellas Gobas klasē. 

Biļetes uz koncertu var iegādāties Rīgas Latviešu biedrībā un stundu pirms koncerta.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu