Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība nolēmusi, ka ministri 16.marta pasākumos nepiedalīsies. Vienīgais ministrs, kurš bija plānojis doties gājienā – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) – savus nodomus pēc valdības lēmuma neatklāja. Par valdības lēmumu tiks izdots arī Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) rīkojums. Šoreiz nav runas par pulcēšanās vai vārda brīvību un ikviens var pieminēt savus ģimenes locekļus, norādījis Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Zolitūdes traģēdijas lietā sodīts pirmais vainīgais – kāds 1952.gadā dzimis vīrietis, kura vārdu policija neatklāj. Viņš saņēmis sodu par viltotiem parakstiem uz Priedaines ielas lielveikla būvniecības pirmās kārtas projekta. Vīrietis, kura vārds, pēc LTV Panorāmas ziņām, iespējams, ir Andrejs Kuļešovs, jau samaksājis 1920 eiro lielu sodu. Kuļešovs bija viens no septiņiem būvinženieriem, kuru sertifikātus pēc traģēdijas apturēja Latvijas Būvinženieru savienība, tomēr vēlāk viņa sertifikāta darbība tikusi atjaunota. Izmeklēšanas rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka dokumentu viltojumi veikti 2011.gadā.

Ziemas olimpisko spēļu Latvijas labākie sportisti saņems naudas balvas. Valdība nolēmusi balvās olimpiešiem par izciliem sasniegumiem Sočos sadalīt vairāk nekā 1,5 miljonus eiro. Augstāko naudas balvu – 111 884 eiro, tai skaitā arī 26 511 eiro nodokļu samaksai, saņems sportists Martins Dukurs par izcīnīto sudraba medaļu skeletona sacensībās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu