Krīze ASV: sarunas starp Obamu un republikāņiem bez rezultātiem • IR.lv

Krīze ASV: sarunas starp Obamu un republikāņiem bez rezultātiem

16
ASV nacionālā parka sargs novieto uzrakstu, ka tas ir slēgts, tāpat kā citas valsts iestādes valdības krīzes dēļ. Foto: EPA/LETA

Apturētā valdības darba dēļ valsts iestādes nestrādās trešo dienu pēc kārtas

Sarunas Baltajā namā starp prezidentu Baraku Obamu un republikāņu līderiem beigušās bez risinājuma valdības darba atsākšanai, ziņo LETA/AFP.

Sarunu neveiksme nozīmē to, ka ceturtdien federālās valdības iestādes nestrādās trešo dienu pēc kārtas.

Pēc vairāk nekā stundu ilgām sarunām starp Obamu un ASV Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Bēneru un Senāta mazākuma līderi Mitču Makonelu abas puses apsūdzēja vienu otru, ka tās atsakās sarunāties.

“Prezidents atkārtoti sacīja, ka viņš nerisinās sarunas,” sacīja Bēners.

Savukārt Obama pavēstīja, ka neapspriedīs budžeta jautājumus, kamēr republikāņi nebūs pieņēmuši likumu par vadības darba atsākšanu un parāda griestu paaugstināšanu.

Kā ziņots, ASV valdība otrdien bija spiesta apturēt savu iestāžu darbu, jo republikāņi kā priekšnoteikumu jaunā fiskālā gada finansējuma piešķiršanai izvirzījuši prasību apturēt Obamas panāktās veselības aprūpes sistēmas reformu īstenošanu.

Tā dēvētās “Obamacare” reformas īstenošana bija jāsāk otrdien, kad sākas arī nākamais fiskālais gads. Savukārt visus republikāņu mēģinājumus uzspiest “Obamacare” apturēšanu bloķēja demokrātu kontrolētais Senāts.

 

Komentāri (16)

inta_s 03.10.2013. 08.26

Teātris ASV režīma izpildījumā, turpinās:

http://www.youtube.com/watch?v=6K-M4qg6Mzw

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu