"Re:Baltica" iegūst sabiedriskā labuma organizācijas statusu • IR.lv

“Re:Baltica” iegūst sabiedriskā labuma organizācijas statusu

15
Inga Spriņģe. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Nodibinājumam “Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs” (“Re:Baltica”) piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā.

Sabiedriskā labuma komisija 9.maijā ieteica piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu 12 organizācijām, starp kurām bija arī “Re:Baltica”.

Par statusa piešķiršanu minētajai organizācijai mikroblogošanas vietnē “Twitter” izraisījās aktīvas diskusijas. “Re:Baltica” dibinātāja un direktore Inga Spriņģe pauda sašutumu, ka organizācijai var nepiešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Vēlāk viņa kopā ar Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvjiem tika uzaicināta uz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdi. Pēc tikšanās Spriņģe atzina: “Saeimas komisijā veicās apbrīnojami labi. VID un Finanšu ministrijas pārstāvjiem vairs nebija būtisku iebildumu. Tagad tik vajag VID gala lēmumu.”

Kā norādīts “Re:Baltica” mājaslapā, organizācijas misija ir radīt sabiedrībai pieejamus augstas kvalitātes pētnieciskās žurnālistikas produktus, veidot liela apjoma informācijas datubāzes, kā arī piedāvāt kvalitatīvu politisko un sociālo analīzi par notiekošo Baltijā un Austrumeiropas reģionā.

Organizācijas mērķi ir veikt ilgtermiņa padziļinātu pārrobežu pētniecisko žurnālistiku par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem, kas skar visu Baltijas reģionu. Centrs galvenokārt fokusējas uz korupcijas un pārskatāmas valsts pārvaldes jautājumiem.

Organizācijas mērķis ir arī veicināt sadarbību, pieredzes apmaiņu un apmācības iespējas žurnālistiem Baltijas, Skandināvijas, Eiropas Savienības valstīs un Krievijā, informēt plašāku starptautisko auditoriju par Baltijas reģiona politisko, finansiālo un sociālo vidi, ieviest jaunas informācijas vākšanas un apstrādes metodes Baltijas žurnālistikā u.c.

Biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, iesniedz VID iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu, VID lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu paziņo, to nosūtot pa pastu vai informāciju par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu publicējot VID mājaslapā “www.vid.gov.lv”. Iesniegumam jāpievieno attiecīgās biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns.

 

Komentāri (15)

Egita 20.05.2013. 20.37

lai veicas Inga.Starp citu vai tu nezini kas bloķējis Zviedra un Siliņas sab.lab,organizācijas biedrības Rūvenietis mājas lapu http://www.ruvenietis.lv policija vai VID,vai arī kāds iesūdzējis viņus tiesā par autortiesību pārkāpšanu.
Rūjienā viss pa vecam.
Drīzumā gatavojos publicēt materiālu par kādu skulptūru,ko tēlnieks veidojis kā erotisku darbu savā kāzu jubilejā,bet kāda rūjieniete pamanījusies uzstādīt un pārdēvēt par pieminekli represētajiem.
Vai nevari ieteikt kur šo materiālu publicēt?

+5
0
Atbildēt

0

jmaklakovs 20.05.2013. 19.54

Lai veicas! Šādas ziņas vienmēr ir patīkamas. Pēc būtības tas ir tik vienkārši – piecelies, ej un dari. Visgrūtākais ir piecelties.

+6
-1
Atbildēt

0

piziks 20.05.2013. 20.28

Derētu zināt sakarīgo deputātu vārdus, kuriem nācās pārvarēt bēdīgi slavenās Dainas Robežnieces pretestibu, — labs tas, kas labi beidzies, tomer viens jautajums paliek neatbildets: kurš finansu ministrijā — un kad?! — beidzot Dainu Robeznieci savaldīs, vai vienkārši palaidīs pensijā un nemaksās Ls 1000 mēnesī arī pēc sasniegtā pensijas vecuma?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu