Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Liepājas metalurga
lielākie akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals konceptuāli piekrīt pārdot savas akcijas par vienu latu. Savukārt akcionārs Kirovs Lipmans pilnībā noraida finanšu konsultanta Prudentia piedāvājumu pārdot viņam piederošās akcijas par šādu simbolisku cenu. Viņš atkārtoti norāda, ka ir gatavs personīgi iesaistīties uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijā, taču lielākajiem akcionāriem vispirms jāizpilda valdības iepriekš izvirzītie nosacījumi.  

No 1.oktobra līdz 2014.gada 30.jūnijam preču un pakalpojumu cenas uz cenu zīmēm būs jānorāda gan latos, gan eiro, tās konvertējot atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam maiņas kursam – 0,702804 lati par vienu eiro. To jau nosaka eiro ieviešanas likums, bet otrdien valdība pieņēma arī attiecīgas izmaiņas noteikumos, kas nosaka cenu regulēšanas kārtību.

Pēc eiro ieviešanas 2014.gadā Latvija kļūs par vienu no četrām eirozonas valstīm, kas ievēro Māstrihtas kritērijus – vienotās valūtas blokam noteiktos valsts finanšu rādītājus, norāda Bloomberg. No pašreizējām 17 eirozonas valstīm tikai Somija, Igaunija un Luksemburga atbilst šiem kritērijiem ar budžeta deficītu līdz 3% no IKP un valsts parādu līdz 60% no IKP.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu