Pēc Putņa pieteikuma par LTV valdes konkursu tiesa ierosina lietu • IR.lv

Pēc Putņa pieteikuma par LTV valdes konkursu tiesa ierosina lietu

17
Roberts Putnis. Foto: Krists Spruksts, LETA

 

Administratīvajā rajona tiesā ceturtdien ierosināta lieta pēc bijušā “Sabiedrības par atklātību Delna” vadītāja Roberta Putņa pieteikuma par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursa procedūru, kādā tā meklē jaunos Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļus.

Putnis Ir.lv informē, ka no tā izriet – „tiesiskā nozīmē es joprojām esmu uzskatāms par dalībnieku konkursā uz VSIA LTV valdes priekšsēdētāja amatu”. Tiesas noslogotības dēļ gan turpmāks viņa tiesiskā stāvokļa regulējums tiks izlemts tikai 14.martā.

Kā pagaidu līdzekli viņš ir lūdzis atjaunot tādu stāvokli, kāds ir bijis pirms NEPLP rīcības veikšanas – tātad pirms viņa kandidatūras noraidīšanas.

Tāpat Putnis lūdz NEPLP atturēties no darbībām, „kas rada jaunas tiesiskās vai faktiskās sekas šajā lietā, un jo īpaši tādām darbībām, kas varētu nodarīt būtisku kaitējumu manām vai citu personu tiesībām un interesēm, proti, būtu vērtējamas kā dienesta pilnvaru pārsniegšana. Tas attiecināms gan uz 25.februārī pulksten 12.00 nozīmēto kandidātu publisko diskusiju ar LTV darbiniekiem un plašāku sabiedrību, gan jo īpaši uz jaunās valdes iespējamo iecelšanu amatā”.

Putnis arī informē, ka tagad atbildība par pārējo LTV valdes locekļu konkursa dalībnieku nemaldināšanu gulstas uz NEPLP: „Šobrīd izveidojusies tiesiskā situācija atbildību par citu konkursa dalībnieku informēšanu par tiesiskās situācijas nenoteiktību uzliek NEPLP.”

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants sarunā ar biznesa portālu “Nozare.lv” teica, ka ar Putņa iesniegumu tiesā nav detalizēti iepazinies, taču savu agrāk izteikto viedokli nemaina – proti, ka Putnis kā pretendents uz LTV amatiem atskaitīts, jo nav izpildījis vienu no nolikumā paredzētām prasībām – iesniegt datus par iegūto augstāko izglītību. Viņš lika saprast, ka konkursa procesu turpinās, jo strīds, viņaprāt, būtībā ir tikai par Putņa izslēgšanas pamatotību.

Kā stāstīja Dimants, Putnis pie viņa personīgi vērsies ar e-pastu, prasot padomu par konkursā iesniedzamiem materiāliem, arī attiecībā uz informāciju, kas jāsniedz par augstāko izglītību. Dimants atbildējis, norādot, ka dokumentiem, arī no ārzemju augstskolas, ir jānorāda, kādos kursos students piedalījis, cik kredītpunktu ieguvis u.tml. Putnis, kā jau agrāk ziņots, tikai iesniedzis vēstuli, kur apstiprināts, ka viņš bijis students Ķelnes universitātē.

Portālā ir.lv jau bija publicēta Putņa atklāta vēstule, kāpēc viņš vērsies tiesā par LTV valdes locekļu konkursu, norādot uz NEPLP procesuālajiem pārkāpumiem, kas padarot neiespējamu godīgu un vienlīdzīgu kandidātu atlasi.

Savukārt NEPLP loceklis Gints Grūbe portālam “Delfi.lv” piektdien raksta, ka deviņiem kandidātiem uz LTV valdes amatiem 25. februārī tiek organizēta tikšanās ar LTV darbiniekiem, mediju pārstāvjiem un nozares nevalstiskajām organizācijām. “Tikšanās laikā kandidāti iepazīstinās ar savu motivāciju un redzējumu LTV turpmākajai attīstībai un atbildēs uz sabiedrības pārstāvju jautājumiem. No 25. februāra līdz 7. martam notiks kandidātu sabiedriskais izvērtējums – mediju pārstāvji un sabiedrība varēs iepazīties ar kandidātu motivāciju un redzējumu par LTV attīstību un Latvijas Sabiedriskā medija koncepciju”.

Komentāri (17)

ligakalnina 21.02.2013. 20.09

Kas tur būs ar to Putni, galīgi nav svarīgi, bet, tā slepenība ir galīgi garām, un ticību, ka viss tai NEPLP norit godīgi, galīgi neveicina, tā ka, pateicoties Putnim, vismaz, viss notiks atklātāk, un tas jau ir pluss.

+9
-4
Atbildēt

2

    ligakalnina > ligakalnina 22.02.2013. 06.25

    Sabiedrības intereses ir svarīgākas par atsevišķu konkursantu interesēm, un, kā redzi, arī tiesa nolēma, ka man taisnība.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 22.02.2013. 01.41

    Nav ienācis prātā, ka kāds no pretendeniem nevēlās, ka viņa patreizējais darba devējs uzzina par piedalīšanos konkursā?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Anita Gozīte 22.02.2013. 10.53

Ino .kas ir tie neatkarīgie žurnālisti ,kuru viedokli jāņem vērā lai vērtētu NEPLP rīkoto LTV valdes konkursu.
Mani ļoti interesē IR komandas viedoklis,bet viņi solidāri klusē-tātad
ņeļikumības ņevidauskas.

+2
0
Atbildēt

0

ievuliitis 21.02.2013. 21.47

“Putnis Ir.lv informē, ka no tā izriet – „tiesiskā nozīmē es joprojām esmu uzskatāms par dalībnieku konkursā uz VSIA LTV valdes priekšsēdētāja amatu”.”
Vai viņš cer pa pagarinājuma laiku iegūt augstākās izglītības diplomu, kura neesamība liedza tam kvalificēties 3. atlases kārtai?

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu