Nevajag par katru cenu! • IR.lv

Nevajag par katru cenu!

3
Izrāde Raudupiete. Matīsiņš — Elvijs Škoba, Raudupiete — Elīna Vāne.

Valmieras teātra izrāde Raudupiete ir spēcīgs un vizuāli iespaidīgs kaisles stāsts

Esmu ārste. Esmu sieviete, kura piedzīvojusi mīlestību, kaisli, nodevību, vilšanos, izbridusi cauri sāpju jūrai, gandrīz sadegusi, tomēr spējusi piecelties un dzīvot tālāk. Kļuvusi stiprāka, gudrāka. Esmu mamma meitai, kura mīl teātri un apgalvo, ka teātris ir viņas baznīca. Iespējams – arī mana? Jo arī aktieris uz skatuves, tāpat kā mediķis, ārstē dvēseli, liek ieskatīties sevī un citos.

Visiem zināms Blaumaņa noveles Raudupiete sižets. Smags. Pēc tā Valmieras teātrī ir radīta spēcīga izrāde – kaisles stāsts, labākā, ko pēdējā laikā esmu redzējusi. Neparasta režija, kur viss komandas darbs ir rūpīgi izsvērts un ko veidojis jaunais režisors Elmārs Seņkovs. Apbrīnas vērta ir Reiņa Dzudzilo scenogrāfija. Tā ir tik izteiksmīga, ka pati par sevi izstāsta Raudupietes šaušalīgo stāstu. Klusa, neuzkrītoša, bet emocionāla fonā skan Goran Goras mūzika. Un ļoti laba aktieru spēle.

Izrādes centrā – Raudupiete, kaisles pilna sieviete, kura atklāj cilvēka iekšējās pasaules pašas tumšākās puses. Savas apmātības dēļ ļauj aiziet bojā pašas bērnam. Raudupietes lomas atveidotāja Elīna Vāne ir brīnišķīga aktrise, viņā ir tik daudz spēka, prieka, vitalitātes! Mana mīļākā Valmieras teātra aktrise. Arī Raudupieti Elīna izdzīvo spēcīgi. Ceru, ka par šo lomu viņa tiks nominēta Spēlmaņu nakts balvai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu