Kaņepes kultūras centrā filma "Raudošā kamieļa stāsts" • IR.lv

Kaņepes kultūras centrā filma “Raudošā kamieļa stāsts”

31
Kadrs no filmas "Raudošā kamieļa stāsts"

Kaņepes kultūras centrā izveidotajā kinoteātrī “Kino bize” četrus otrdienas vakarus būs filmu programma “Mirklis satricinājuma”. Piedalīsies jauni un arī pazīstami lektori

Otrdien, 11. decembrī plkst.18 Kaņepes kultūras centrā izveidotājā 30 vietu kinoteātrī “Kino bize” tiks demonstrēta dokumentālā filma „Raudošā kamieļa stāsts”. Tā stāsta par nomadu ģimeni un dramatiskām kamieļu dzemdībām Mongolijā. Filmu komentēs un plašāk par Mongolijas sociālajiem fenomeniem stāstīs jaunā antropoloģe Līga Rudzīte, kas nesen atgriezusies no tur veiktā pētījuma. Vakara turpinājumā būs amerikāņu  neatkarīgā kino režisora Džima Džārmuša agrīnā filma „Dīvaināk nekā paradīzē”.

Filmu programma „Mirklis satricinājuma” četros otrdienu vakaros Kaņepes Kultūras centra jaunajā kinoteātrī “Kino bize” atklās spožas personības, vēsturiskus notikumus un iespaidīgus, prātā paliekošus stāstus. Lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori. Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību un Latvijas Antropologu biedrību.

Otrdien, 11. decembrī plkst. 18.

Lektore Līga Rudzīte

Filma “Raudošā kamieļa stāsts” / “The Stroy of the Weeping Camel”

Rež. Biambasurena Davā, Luidži Falorni. Vācija, Mongolija, 2003, 87 min.

Pavasaris Gobi tuksnesī Mongolijas dienvidos. Nomadu ģimene palīdz savam kamieļu ganāmpulkam dzemdībās. Vienai kamieļu mātei tās ir mokpilnas un sarežģītas, līdz piedzimst neparasts, balts kamielēns. Neskatoties uz ganu centieniem, māte atgrūž jaundzimušo. Lai glābtu kamielēna dzīvību, nomadu jaunieši dodas ceļojumā, lai atrastu mūziķi, kas pārzina vietējos rituālus.

Filma saņēmusi godalgas Karlovi Vari, Bavārijas, Buenosairesas, Honkongas un citos filmu festivālos, kā arī nomināciju Oskara balvai par labāko dokumentālo filmu.

Plkst. 21

Filma “Dīvaināk nekā paradīzē” /”Stranger than Paradise”

Rež. Džims Džārmušs. Lomās: Džons Lūrijs, Estera Belinta, Ričards Edsons.  ASV, Rietumvācija, 1984, 89 min.

Villijs dzīvo Ņujorkā un uzskata sevi par diezgan stilīgu puisi. Viņa ikdienu satricina skaistās, sešpadsmit gadus vecās māsīcas apciemojums no Ungārijas. Lai arī sākotnēji viņi ir naidīgi un neiejūtīgi, ar laiku starp abiem trimdiniekiem izveidojas savāda pieķeršanās. Garlaicības nomākti viņi nolemj doties izbraucienā pie radiem.

Džims Džārmušs par filmu ieguva Kannu festivāla balvu „Zelta kamera” un Sandensas filmu festivāla īpašo žūrijas balvu.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja bez maksas.  Vairāk informācijas www.kinobize.lv

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu