Kārtējā metamorfoze • IR.lv

Kārtējā metamorfoze

Kaņepes Kultūras centra saimnieks Dāvis Kaņepe
Ieva Kalēja

Jau par leģendārām kļuvušas Rīgas kultūrvietas šovasar meklē un atrod iespējas turpināt darbu, bet laikmetīgā māksla iedzīvojas kādreizējā rūpnīcā

Kārtējā metamorfoze — tā par Kaņepes Kultūras centra šīs vasaras plāniem saka tā saimnieks Dāvis Kaņepe. Centra komandu nu papildina bārs Rūsa no Cēsīm un restorāns Austra, kas jau iepriekš darbojies šajā radošajā krustpunktā Skolas ielā. Savukārt apmeklētājiem kopš jūnija sākuma no jauna atvērta centra terase.

Lai gan Kaņepes Kultūras centrs darbojas jau vairāk nekā 10 gadus, kopš 2021. gada tas strādājis ar pārtraukumiem. Ēkā Skolas ielā 15 joprojām rit tolaik sāktie vērienīgie remontdarbi. Kādu laiku viesus aicināja centra komandas veidotā kultūrvieta Diagonāle, kas, kā apliecina tās nosaukums, atradās pa diagonāli krustojuma pretējā pusē. Pēc tam uz brīdi apmeklētāju uzņemšanu nācies pārtraukt pavisam. 

Šovasar pasākumi notiks galvenokārt dārzā — gan ēdieni, gan dzērieni, gan kultūra. Savulaik tā bijusi parasta autostāvvieta, bet gadu gaitā apzaļumota un kļuvusi par vienu no retajām zaļajām terasēm Rīgas centrā. 

Vasaras garumā kultūras centrā notiks dažādi tematiski pasākumi, galveno uzsvaru liekot uz mūziku. Turpināsies Soundays — pasākumi svētdienās, kuros dīdžeji var atskaņot mūziku, kādu ballītēs nespēlētu. Pirms četriem gadiem aizsākto sēriju turpinās Sampl3 jeb Andrejs Eigus un Uncle Rodion jeb Rodions Zolotarjovs. «Šī ir iespēja dzirdēt jaunu mūziku no visas pasaules,» stāsta Dāvis. Abi dīdžeji ir melomāni un kaislīgi skaņuplašu kolekcionāri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu