Ministrija no amata atbrīvo meteodienesta vadītāju • IR.lv

Ministrija no amata atbrīvo meteodienesta vadītāju

12
Andris Leitass. Foto: Gatis Dieziņš, LETA

Leitass neesot ticis galā ar finanšu uzskaiti un grāmatvedību, kā arī neesot uzraudzījis nekustamo īpašumu

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dalībnieku kopsapulcē nolemts no amata atcelt centra vadītāju Andri Leitasu, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Šāds lēmums kopsapulcē pieņemts, jo Leitass zaudējis ministrijas uzticību, kā arī ir konstatēti būtiski trūkumi finanšu uzskaitē un vadības grāmatvedībā, bet LVĢMC ir nepietiekami veikta nekustamo īpašumu un darījumu uzraudzība.

Tomēr ministrija augstu vērtē Leitasa kā eksperta zināšanas un profesionālās iemaņas, tā aicina viņu turpināt darbu vides aizsardzības sektorā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) jau iepriekš, komentējot atklātos pārkāpumus LVĢMC darbībā, uzsvēris, ka kapitālsabiedrības vadītājam ir atbildība par diviem svarīgiem jautājumiem – kapitālsabiedrības pamatdarba nodrošināšanu, ienākumu palielināšanu, bet vienlīdz būtiski ir arī nodrošināt likumdošanai atbilstošu un pilnīgu finanšu dokumentāciju.

“Ja ministrijas vadība prasa godīgu un rūpīgu darbu no pašvaldībām un to kapitālsabiedrībām, ir vēl svarīgāk gluži kā paraugam strādāt arī pašiem un nodrošināt kārtību ministrijas pārraudzītajās iestādēs un kapitālsabiedrībās,” sacījis ministrs.

Jau ziņots, ka LVĢMC dalībnieku kopsapulce sasaukta pēc tam, kad ministrija saņēmusi Leitasa paskaidrojumus par atklātajiem pārkāpumiem kapitālsabiedrības darbībā. Ministrijas rīcībā ir informācija, ka LVĢMC nepietiekami veicis nekustamo īpašumu un darījumu ar tiem uzraudzību, tāpat arī grāmatvedības uzskaite nav notikusi saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Pēc šādas informācijas saņemšanas Sprūdžs bija Leitasu aicinājis uz tikšanos un pieprasījis no viņa paskaidrojumus.

Pārkāpumi atklājušies pēc Valsts kontroles veiktās pārbaudes par centra darbību.

 

Komentāri (12)

Ieva 29.11.2012. 17.14

Letasu atbrīvo no darba par nekārtībām uzskaitē, a Ušakovs ar Ameriku mierīgi var pakāst pusotru miljonu

+10
-2
Atbildēt

1

    Janis > Ieva 29.11.2012. 17.16

    Vai tad par to pusotru miljonu KNAB jau neveic izmeklēšanu?

    Ušariku var atlaist tikai ar pierādījumiem, Leitasu, ar pārstāvju balsojumu, kā minēts rakstā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

garausiitis 29.11.2012. 18.36

Un kas atbildēs par neprecīzajām laika prognozēm ? :)

+3
-1
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 01.12.2012. 12.17

Cik forši, ka atlaiž kāda augsta ranga ierēdni! Urā!!!

Vēl viens Latvijas pilsonis ir pazemots! Urā!!!

Tas nekas, ka nav uzrādīts konkrēts iemesls. (Vai nav iespējams, ka piemēram, grāmatvedības dokumenti ir sašķiroti saskaņā ar nepareizu nomenklatūru?) Ka tik ataist?

Starp citu, patlaban šajā ministrijā atlaiž ļoti, ļoti daudzus – kā otrā krīzē.

Atbalstīsim Sprūdžu kā reformatoru – malacis, jo vairāk atlaidīs … jo labāks PR & tauta mīļos. Tas nekas, ka nozare kopumā grimst>

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu