Maskavas tiesa liek bloķēt piekļuvi "Pussy Riot" videoklipiem • IR.lv

Maskavas tiesa liek bloķēt piekļuvi “Pussy Riot” videoklipiem

20
"Pussy Riot" atbalstītājs plakātā vēsta: "Pussy Riot" lieta netiks aizmirsta, netiks piedota! Foto: ITAR-TASS/LETA

Google par bloķēšanu izlems tikai tad, kad spriedums būs stājies spēkā un saņemta tiesas pavēste ar “sliktā video” linkiem

Maskavas pilsētas Zamoskvoreckas rajona tiesa ceturtdien skandalozās krievu pankgrupas “Pussy Riot” videoklipus atzina par ekstrēmistiskiem, kas nozīmē, ka Krievijā tiks bloķēta tīmekļa lietotāju piekļuve šiem materiāliem, ziņo LETA/RIA Novosti.

Prokuratūra ar prasību atzīt grupas videoklipus par ekstrēmistiskiem vērsās, pamatojoties uz psiholingvistisko izpēti, kas tika veikta pēc Valsts domes deputāta Aleksandra Starovoitova lūguma.

Deputāts uzskata, ka šie videomateriāli “aizskar miljoniem ticīgo jūtas, negatīvi ietekmē sabiedrības morāli un ētiku”.

Tiesa noraidīja lūgumu videoklipu izvērtēšanā iesaistīt no apcietinājuma atbrīvoto pankgrupas dalībnieci Jekaterinu Samuceviču.

Piekļuve grupas video internetā tiks ierobežota pēc tam, kad tiesas spriedums būs stājies likumā spēkā, raksta portāls „Newsru.com”. Google Krievijas pārstāvis ziņu aģentūrām skaidrojis, ka interneta videovietnes „YouTube” pārstāvji lēmumu par „Pussy Riot” video pieņems, kad saņems oficiālus dokumentus ar konkrētiem video klipu linkiem, kas tiesas izpratnē uzskatāmi par nepieņemamiem.

Jau vēstīts, ka šogad 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”. Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas “Dievmāte, padzen Putinu!” videoklips.

Maskavas tiesa augustā trim pankgrupas dalībniecēm – Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai – piesprieda divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Vēl divas “Pussy Riot” dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

 

Komentāri (20)

grislits 29.11.2012. 14.59

Nē nu slimi kas slimi tajā Krievijā tie putinieši. Viņiem tās meitenes dikti nepatīk, bet šie visu laiku kaut ko izdomā, lai šīs popularizētu, un lai tikai cilvēki neaizmirstu par viņām. Ar domāšanu šiem kaut kas nav riktīgi.

Nebūtu vispār tiesas procesu iesākuši, tad tie kas viņas zināja, sen būtu par to klipu aizmirsuši, un pārējie tā arī neuzzinātu par viņām.

+7
-1
Atbildēt

2

beckerby 06.12.2012. 16.30

Правительство выложило в сеть базу о всех гражданах Украины и России и всего СНГ: телефоны, адреса, фото-видеозаписи, личная переписка и многое другое. Да кстати все данные в открытом доступе, но можно скрыть свою анкету если вы не хотите чтоб ее увидели другие. Вот- http://ovbaza.2sms.ru

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu