Kots: Ar gadu miju pametu LTV vadītāja amatu • IR.lv

Kots: Ar gadu miju pametu LTV vadītāja amatu

18
Edgars Kots. Foto: Lauris Vīksne, F64

LTV ģenerāldirektors saņēmis jaunu darba piedāvājumu

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors un valdes loceklis Edgars Kots ar gadu miju pametīs LTV vadītāja amatu, jo saņēmis jaunu darba piedāvājumu, uzzināja biznesa portāls “Nozare.lv”.

Sarunā ar “Nozare.lv” Kots apstiprināja nodomu aiziet no LTV pirms savu pilnvaru beigām 2013.gada martā, lai dotos uz jaunu darba vietu, kuru saistībā ar konfidencialitātes norunu patlaban nevarot atklāt.

Tomēr Kots noliedza baumas, ka viņš it kā došoties vadīt komerctelevīzijas “Pirmais Baltijas kanāls” (PBK) programmu latviešu valodā. “Lai visi nomierinās, ar PBK nav runāts,” viņš teica. Atsaucoties uz konfidencialitātes norunu ar jauno darba devēju, Kots neprecizēja, vai jaunais darbs būs saistīts ar elektroniskiem vai citiem medijiem, vai arī ar kādu citu nozari.

LTV ģenerāldirektors jau vairākkārt medijos izteicies, ka nekandidēs uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludināto konkursu trīs jaunu LTV valdes locekļu vietām. To viņš atkārtoti apstiprināja arī sarunā ar “Nozare.lv”.

NEPLP loceklis Gints Grūbe informēja, ka laikā no Kota aiziešanas, visticamāk, 1.janvārī, līdz jaunas LTV valdes komplektēšanai pēc 15.februāra formālas LTV ģenerāldirektora paraksta tiesības būs ģenerāldirektora vietniecei Agnesei Mamajai un LTV galvenai grāmatvedei Marikai Polītei.

1967.gada dzimušais Kots darbojies LTV no 1990.gadu sākuma, tad vairākus gadus vadījis reklāmas sabiedrību “Labvakar”, bet no 2003.gada atgriezies vadošos amatos LTV, kad toreizējais LTV ģenerāldirektors Uldis Grava iecēlis LTV ģenerāldirektora vietnieka amatā. Pēc Gravas aiziešanas 2004.gada bijis ģenerāldirektora vietas izpildītājs, pēc tam ģenerāldirektora vietnieks ražošanas jautājumos un 2007.gadā pēc toreizējā LTV vadītāja Jāņa Holšteina atkāpšanās, pildījis ģenerāldirektora pienākumus.

No 2008.gada Kots ir LTV ģenerāldirektors un vienīgais valdes loceklis. NEPLP izsludinātais konkursa nolikums paredz, ka LTV būs trīs valdes locekļi, no kuriem viens pildīs valdes priekšsēdētāja funkcijas, bet pārējie divi katrs atbildēs par programmu attīstības jautājumiem un par finanšu un tehnoloģiju jautājumiem.

Pretendenti LTV valdes amatiem var pietiekties līdz 2013.gada 15.janvārim plkst.16, personiski iesniedzot slēgtu aploksni NEPLP sekretariātā Rīgā, Doma laukumā 8A, 6.stāvā, pieteikumā norādot, uz kuru valdes locekļa amatu kandidē.

 

Komentāri (18)

austrisv 26.11.2012. 15.26

Varbūt Kots dosies uz Rīgas Tirdzniecības ostu, jo tur jau savējiem vietu atradīs. Varbūt ar janvāri Kots paķers līdzi arī Sudrabu, jo viņai jau arī termiņš beidzas. Bet, varbūt abi dibinās jaunu partiju uz pašvaldību vēlēšanām, lai pievienotos SC.

+9
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > austrisv 26.11.2012. 20.38

    ‘ Sodienas v’el’a p’ecpusdien’a (pastaigas laik’a) Kronvalda par’k’a ar interesi v’eroju k’ada RTO “resn’a run’ca” izmis’ig’as p’ules izdab’ut savu Audi no RTO ofisa 2nd-floor st’avvietas…

    Nepiecie’samo manevru daudzums liecin’aja par iev’erojamu “sarunved’ibas dziras” bl’ivumu asinsrit’e.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 26.11.2012. 11.49

Vadīs TV Kurzeme?

+5
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 26.11.2012. 13.34

Kots: ap gada miju

sākšu krāsot dziju

+4
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu