Fotoradaru firmai nebūs tiesiskās aizsardzības procesa • IR.lv

Fotoradaru firmai nebūs tiesiskās aizsardzības procesa

22
Tiesas āmurs. Foto: Jānis Saliņš, F64

Uzņēmums “V-traffic” pat pēc pagarinājuma nav spējis izpildīt tiesas pieprasīto plānu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien izbeidza fotoradaru uzstādītāja “V-traffic” tiesiskās aizsardzības procesu, jo uzņēmums nesagatavoja un tiesā neiesniedza tiesiskās aizsardzības plānu, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Oksana Hvostova.

Iepriekš “V-traffic”, kura agrākais nosaukums bija “Vitronic Baltica un partneri”, bija noteikts tiesiskās aizsardzības plānu sagatavot līdz 27.septembrim. Tiesa toreiz lēma likumā noteiktajā kārtībā to pagarināt par vienu mēnesi, tomēr uzņēmums neizpildīja arī šīs saistības.

“V-traffic” tiesiskās aizsardzības process tiesā tika ierosināts 27.jūlijā. Tiesiskās aizsardzības process ir jāizstrādā divu mēnešu laikā no dienas, kad tiesa pieņēmusi lēmumu to ierosināt, tomēr to likumā noteiktajā kārtībā var pagarināt uz mēnesi, ja uzņēmums ir spējis vienoties ar kreditoriem un ja to apstiprina arī tiesa.

Atbilstoši Maksātnespējas likuma 3.panta pirmajai daļai “tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks”, tāpēc “V-traffic” izmantoja likumā noteiktās tiesības savu un kreditoru interešu aizsardzībai.

Kā iepriekš biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs, “V-traffic” sākotnēji plānoja izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tajā skaitā ar Valsts policiju (VP), saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā.

“V-traffic” bija pārliecināts, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un “pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu, kas kalpos par vērtīgu piemēru turpmākajiem sociāli nozīmīgiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā”. Pašlaik zināms, ka uzņēmumam strādāt pie fotoradaru projekta vairs nebūs lemts, jo valsts ir lauzusi līgumattiecības.

28.septembrī VP izbeidza ar “V-Traffic” noslēgto iepirkuma līgumu. Pāris nedēļas vēlāk ar “V-Traffic” tika noslēgta jauna vienošanās, kas paredz, ka fotoradari atsāk darboties, bet fiksē ātruma pārkāpumus ne ilgāk kā līdz šā gada 31.decembrim. Ņemot to vērā, Iekšlietu ministrijai (IeM) nācās precizēt budžeta plānus par ieņēmumiem un izdevumiem, kas saistīti ar fotoradaru darbību.

Savukārt 25.septembrī valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja “Vitronic GmbH” ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem. Vienlaikus Ministru kabinets atļāva nepiemērot Publisko iepirkumu likumu, ja IeM izlems iegādāties fotoradarus no Vācijas uzņēmuma.

 

Komentāri (22)

Sandris Maziks 05.11.2012. 18.28

Ne mistiska “fotoradaru firma”, bet Zatlera noziegumu lidzdalibnieka, fasista – neostalinistiska ekstremista, Usakova, padomnieka, Teilana firma.

+2
-1
Atbildēt

0

janis17 05.11.2012. 20.06

Kam vajadzīga “tiesiskā aizsardzība”, ja firmas labā strādā kozlovskis, dombrovskis un citi mazāki gariņi…
kur tad tu nu biji, kozļikiņ manu,
kur tad tu nu biji, kozļikiņ manu,
pie teilāna, pie teilāna, valdīti mans,
pie teilāna, pie teilāna, valdīti mans,

ko ta tu tur darīji, kozļikiņ manu,
ko ta tu tur darīji, kozļikiņ manu,
visas lietas sarunāju, valdīti mans,
visas lietas sarunāju, valdīti mans,

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu