Kaņepes kultūras centrā apskatāma izstāde "Pacietība" • IR.lv

Kaņepes kultūras centrā apskatāma izstāde “Pacietība”

40

Izstādē “Pacietība” aplūkojami ilustrāciju izdevuma “Popper” autoru darbi

Pagājušās nedēļas beigās Kaņepes kultūras centrā atklāta ilustrāciju izdevuma “Popper” otrajam numuram veltīta izstāde “Pacietība”, raksta aģentūra LETA.

Izstādē aplūkojami “Popper” kolektīva – “Éndrjü”, Maijas Kurševas, “Frost”, Klāva Lora, “Tron”, Roberta Galviņa, “Rist” un Artūra Korša, kā arī Klāva Upaciera, Reiņa Pētersona, Mārtiņa Zuša un Oskara Pavlovska – darbi.

Pirmais ilustrāciju žurnāls Latvijā “Popper” ir entuziastisku mākslinieku vadīts projekts, kas sākts 2012.gada 28.jūnijā, par vienojošo tēmu izvēloties plašo un rosinošo jēdzienu “Degradācija”.

Otrā numura tēma “Pacietība” ir smalka un reizē agresīva, acumirklīga un šķietami mūžīga, blīvi piesātināta un klusi minimālistiska. Šis numurs piedāvās visdažādākās interpretācijas, kas pacietīgi radītas, izmantojot galvenokārt tradicionālo instrumentāriju – zīmuli, tušu, ogli, akvareli un eļļas krāsas, tā par otrā žurnāla “Popper” tēmām raksta aģentūra LETA.

Otrā “Popper” numura autoru vidū ir gan jaunie, gan zināmākie Latvijas mākslinieki, gan marginālu subkultūru dalībnieki, gan pasaules slavu baudoši starptautiski mākslinieki, piemēram, Ilmārs Blumbergs.

Numura tēmu žurnālā tekstuāli interpretē filozofs Normunds Kozlovs.

Izstāde “Pacietība” Kaņepes kultūras centra otrajā stāvā būs skatāma līdz 18.novembrim, un tās apmeklējums ir bez maksas.

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu