Avīze: Advokāti grib piesavināties „Pussy Riot” preču zīmi • IR.lv

Avīze: Advokāti grib piesavināties „Pussy Riot” preču zīmi

22
No apcietinājuma atbrīvotā "Pussy Riot" dalībniece Jekaterina Samuceviča. Foto: AFP/LETA

Aizdomās tiek turēts pankgrupas dalībnieces aizstāvējušais advokāts

Pretēji tam, ka pazīstamās Krievijas pankgrupas „Pussy Riot” rašanās iecere bija nekomerciāla, nule Krievijas Patentu aģentūrā saņemts iesniegums par „Pussy Riot” preču zīmes reģistrāciju, vēsta portāls „Newsru.com”.

Aizdomās par ieceri ražot pildspalvas, apģērbu, rotaļlietas un video, kā arī veidot šovprogrammas un koncertus ar „Pussy Riot” zīmolu tiek turēts viens no grupas advokātiem – Marks Feigins, paziņojusi no apcietinājuma atbrīvotā grupas dalībniece Jekaterina Samuceviča. Viņai tā liek domāt fakts, ka iesniegums Patentu aģentūrā nācis no Feigina sievai Natālijai Haritonovai piederošās kinokompānijas „Web-Bio”.

Kā atklājusi avīze „Kommersant”, „Pussy Riot” zīmols jau tiek komerciāli izmantots. Haritonovas kinokompānijai esot noslēgts līgums par dokumentālas filmas uzņemšanu par grupas „Pussy Riot” tiesu, cerībā to pārdot Eiropas producentiem. Turklāt līgumā, pēc avīzes ziņām, esot norādīts, ka Haritonova pārstāv gan visu triju tiesāto grupas dalībnieču, gan viņu advokātu intereses.

„Pussy Riot” zīmola komercializāciju nevarot vairs apturēt, avīzei teicis advokāts Feigins, un viņam ar šo iesniegumu neesot nekāda sakara. Advokāts arī teicis, lai Samuceviča, ja tā vēlas, pati varot iesniegt savu pieteikumu patentam.

Kā rakstīts iepriekš, Samuceviča atteicās no Feigina un pārējo advokātu Violetas Volkovas un Nikolaja Polozova pakalpojumiem tiesā. Viņu vietā Samuceviču beigās aizstāvēja cilvēktiesību asociācijas „Agora” juriste Irina Hrunova, izveidojot citādu aizstāvības līniju un galu galā apsūdzētajai panākot nosacītu sodu un atbrīvošanu tiesas zālē. Savukārt „Pussy Riot” dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina tika notiesātas ar divu gadu cietumsodu, ko tagad izcieš Krievijas bargākajos lēģeros.

„Pussy Riot” skandalozā uzstāšanās Maskavas Kristus Glābēja katedrālē ar aicinājumu Dievmātei palīdzēt Krieviju atbrīvot no Vladimira Putina un vēlākais tiesas process ar bargo sodu grupai atnesa pasaules slavu. Vārda un izteikšanās brīvību aizstāvēja daudzas pasaules popmūzikas zvaigznes, kas aicināja Krievijas varas iestādes atbrīvot „Pussy Riot” meitenes.

 

Komentāri (22)

Aldīna 02.11.2012. 09.44

Visa tā jurisprudences virtuve ir tik pretīga! Šķebina! Brrr!

+2
0
Atbildēt

0

mariam 02.11.2012. 10.57

Nu, te var atsaukties uz Frankfurtes skolu un kultūrindustriju, – par to, ka attīstoties kapitālismam, kultūra tiek pilnībā komercializēta un kultūras radītie produkti kļūst par precēm un manipulācijas rīkiem.

+3
-1
Atbildēt

2

    Kaspars Špūle > mariam 02.11.2012. 12.35

    kultūra tiek pilnībā komercializēta
    —-
    Kultūra?
    Tiešām?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lauma48 > mariam 02.11.2012. 11.54

    Nez, vai bilde ir tik drūma, cik mellu to mālē Maksis ar Teodoru. Vismaz ne visa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

inesite15 03.11.2012. 19.34

– kaa tur Elsbergam Klaavam bija – KRETIINU DEJAS – krakovjaks

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu