Aptauja: Latvijas pilsoņi neatbalsta automātisku pilsonības piešķiršanu • IR.lv

Aptauja: Latvijas pilsoņi neatbalsta automātisku pilsonības piešķiršanu

25

Vislielākie pretinieki tam ir pilsoņi, kuri ģimenē sarunājas latviski

Lielākā daļa Latvijas pilsoņu neatbalsta automātisku pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem, liecina šogad septembrī sabiedriskās domas pētījumu centra „SKDS” veiktā aptauja. Krasa atšķirība šajā jautājumā vērojama, pētot situāciju Latvijas pilsoņu ģimenēs pēc tajās lietotās sarunvalodas.

Automātisku pilsonības piešķiršanu visiem Latvijas nepilsoņiem neatbalsta 52% Latvijas pilsoņu, savukārt nepilsoņu jeb respondentu bez Latvijas pilsonības vidū atbalstoši šai idejai ir 76% aptaujāto.

Savukārt to aptaujāto Latvijas pilsoņu vidū, kuri ģimenē lieto latviešu valodu, 69% neatbalsta automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, liecina SKDS pētījums.

Pilnīgi pretēji domā tie Latvijas pilsoņi, kuri ģimenē sarunājas krievu valodā – automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem atbalsta 64% respondentu.

Reģionāli lielāks atbalsts šajā jautājumā nepilsoņiem ir Latgalē – tur 56% respondentu uzskata, ka nepilsoņiem jāsaņem pilsonība automātiski.

SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptauju veica tiešās intervijās respondentu dzīves vietās laikā no šā gada 9. septembra līdz 20.septembrim. Aptaujāti tika 1006 respondenti visā Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

Komentāri (25)

buchamona 01.11.2012. 18.32

Tas ir absurds šādas aptaujas vispār rīkot. Patiesībā jau, rīkojot šādas aptaujas, SKDS atsakās no mūsu atjaunotās LR pamatiem. Pēc būtības, ja tā labi padomā, rīkot šādu aptauju, tā ir pat pretvalstiska rīcība. Ar šādu aptauju tiek apšaubīta aksioma par to, ka atjaunotā LR ir 18. novembrī dibinātās LR mantiniece. Piešķirot visiem šobrīd LR dzīvojošiem ļaudīm automātiski pilsonību, mēs paši noliegtu LR okupācijas faktu un atzītu ka šī brīža nepilsoņi un viņu pēcnācēji Latvijā ir ieradušies likumīgi pēc tam, kad Latvija ” brīvprātīgi” pievienojās PSRS un pārsauca sevi par LPSR :) Nepilsoņiem būtu jābūt laimīgiem par situāciju un statusu kādā viņi dzīvo šobrīd Latvijā un būtu jāizbeidz jebkura diskusija par šo tēmu.

+24
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 01.11.2012. 18.36

pirms gadiem triisdesmit Ungaarija savaa valstii dzimušos reģistreeja par taas pilsoņiem ( šodien nekas nav mainiijies) , man ir attaala radiniece , kura apreceejaas ar ungaaru studeejot universitaatee , peec studijaam aizbrauca uz Ungaariju , piedzemdeeja deelu , kuram tika piešķirta automaatiski pilsoniiba , veelaak ģimene izjuka , bet sievietei bija vien tur jaapaliek , jo , liidz pilngadiibas sasniegšanai šim deelietim izceļošana no valsts tika liegta , taa luuk valsts ruupeejaas par savu sabiedriibu , protama lieta ,ka to nevar attiecinaat uz valsti kaada ir muuseejaa , ar taadu okupantu balastu tas noziimeetu pilniigu iekšpolitisku paarmaiņu ne tajaa virzienaa, ne velti interfronte dara visu iespeejamo lai sagrautu Latvijas valstiskumu, taadeeļ vien nevar buut nekaadas runas par pilsoniibas piešķiršanas liberalizaaciju , personiigi iebilstu , referendums skaidra lieta buutu izgaazies , veltiiga naudas izšķeerdeešana paldies dievam noveersta.

+10
0
Atbildēt

4

    austrisv > Janka, Janic 02.11.2012. 09.19

    Cik es zinu, tad ungāri tāpat izceļo uz ES dalībvalstīm, piemēram: Nīderlandi, Norvēģiju un gan jau arī uz citām. tagad ir modē jaunatnei pabraukāt apkārt un apskatīt pasauli. Cik zinu, tad tā viena ungāriete, nemaz netaisās atpakaļ uz Dzimteni.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Janka, Janic 01.11.2012. 19.39

    Ebenemezers: pašsaprotami , katrs pilsonis sasniedzis pilngadiibu nesiis valstij labumu…
    _________________________

    Sanāk pretruna, jo to bērnu tak palaida prom, kad sasniedza pilngadību – tātad sabiedrībai drīzāk bija tikai zaudējumi, jo kā bērns tas bija jāuztur, bet kad tas pilsonis varēja nest labumu sabiedrībai, tā to palaida prom.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 02.11.2012. 02.34

    tas deelietis miiliit izauga par tiiraako ungaaru , beztam runaa arii skaidraa latviešu valodaa viņam tur ir darbs, ģimene , šo valsti pamest netaisaas, kaa saka ar sakneem ieaudzis …redzi , cilveeks piedzimst un izaugot liidz pilngadiibai pieņem šo vietu kaa dzimteni un citu nemaz iedomaaties nevar , arii peeckara emigrantu beerni nekad nedomaa atgriezties savu vecaaku dzimtajaas vietaas , kurnu veel par šeit dzimušajiem iebrauceeju peecnaaceejiem , dzimtene ir un paliek taa vieta kur esi dzimis….

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 01.11.2012. 18.47

    nee miiliit , viņiem procentuaali sveštautiešu bija ļoti maz , tas pašsaprotami , katrs pilsonis sasniedzis pilngadiibu nesiis valstij labumu , nevis kaa tagad pie mums , kad nevar saprast kas uzturees penzionaaru un valsts darbaa nodarbinaato iereedņu armiju

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

lailabidzane 01.11.2012. 16.20

.
Vai tad kāds par to šaubijās?

P.S.
Varbūt to bildi var saformēt baudāmāku/informatīvāku?

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu