“Pussy Riot” notiesātās aizsūta uz bargākajām ieslodzījuma vietām • IR.lv

“Pussy Riot” notiesātās aizsūta uz bargākajām ieslodzījuma vietām

30
Grupas "Pussy Riot" notiesātās Marija Aļohina (no kreisās) un Nadežda Tolokoņņikova. Foto: AFP/LETA

Aļohina sodu izcietīs Permas, Tolokoņņikova – Mordovijas lēģerī

Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova, kurām Maskavas tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu par pankgrupas “Pussy Riot” skandalozo akciju Kristus Glābēja katedrālē, soda izciešanai nosūtītas uz pašām nežēlīgākajām Krievijas ieslodzījuma vietām, vēsta portāls “Newsru.ru”.

“20.oktobrī Maša Aļohina tika nosūtīta uz koloniju Permas apgabalā… Aļohinai izvēlēta supertāla ieslodzījuma vieta,” pirmdien sociālajā tīklā Twitter paziņoja, grupas “Voina” (Karš) aktīvisti. Šīs grupas sastāvā ir arī otras “Pussy Riot” vaņģinieces Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs.

Savukārt Nadežda Tolokoņņikova nosūtīta uz Mordoviju – “pašā lēģeru ellē”, tviterī vēsta “Pussy Riot” atbalstītāji.

“Tās ir pašas nežēlīgākās ieslodzījuma vietas no visiem iespējamiem variantiem,” raksta notiesāto sieviešu draugi tviterī.

Pagaidām, kā vēsta “Newsru.com”, oficiāla apstiprinājuma tam, ka “Pussy Riot” dalībnieces nosūtītas uz lēģeriem Permā un Mordovijā, nav. Tomēr grupa “Voina” ir pārliecināta, ka šī ir gana droša informācija – tā nāk no Pečatņiku stingra režīma ieslodzījuma vietas administrācijas. Ziņas par abu sieviešu pārvešanu uz jaunām ieslodzījuma vietām apstiprinājis arī notiesāto advokāts Marks Feigins, raksta “ITAR-TASS”.

Savukārt Verzilovs radiostacijai “Eho Moskvi” stāstījis, ka ieslodzīto nosūtīšana parasti aizņem lielu laiku, taču šoreiz Aļohinas pārsūtīšana notikusi ar lidmašīnas speciālreisu. Arī Tolokoņņikovas nosūtīšana uz Mordoviju varētu būt notikusi brīvdienās un arī, iespējams, ar lidmašīnas speciālreisu.

Jau ziņots, ka 17.augustā Maskavas apgabala tiesa atzinusi pankgrupas “Pussy Riot” trīs dalībnieces – Nadeždu Tolokoņņikovu, Mariju Aļehinu un Jekaterinu Samuceviču – par vainīgām huligānismā, kas vērsts uz reliģiskā naida kurināšanu. Tiesa viņām piektdien piesprieda sodu – divus gadus cietumā.

Nesen vienai no apsūdzētajām – Jekaterinai Samucevičai – augstāka tiesa aizstāja iepriekš piespriesto divu gadu cietumsodu ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu