Kaņepes kultūras centrā skatāmi ielu mākslinieka "Kiwie" darbi • IR.lv

Kaņepes kultūras centrā skatāmi ielu mākslinieka “Kiwie” darbi

27
Foto no Kaņepes kultūras centra Facebook lapas

Latviešu izcelsmes ielu mākslinieks “Kiwie” ir pazīstams kā viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka uz sienām zīmēt tēlus jeb “character”

Kaņepes kultūras centrā svētdien atklāta latviešu ielu mākslinieka “Kiwie” urbānās mākslas izstāde “Steal me!”.

“Kā to ļauj noprast nosaukums, mākslinieks ievedīs izstādes skatītājus pasaulē, kurā viegli iztēloties gandrīz notikušu vai patiešām notikušu zādzību. Visu intriģējošu padara fakts, ka izstādes formāts un norises ilgums nav zināms un netiek atklāts nevienam,” raksta aģentūra LETA.

Latviešu izcelsmes ielu mākslinieks “Kiwie” ir pazīstams kā viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka uz sienām zīmēt tēlus jeb “character” – šajā gadījumā vienu no atpazīstamākajiem ielu simboliem Rīgas pilsētā “Kiwie”.

Mākslinieks starptautisku atpazīstamību ir ieguvis ar deviņus metrus augstiem pirātu zīmējumiem uz Ziemeļvelsā jau 33 gadus pietauvota veca “Duke of Lancaster” lainera, kas patlaban kļuvis par populāru apskates objektu.

Grafiti apvij diskusijas par tā klasificēšanu kā mākslu vai vandalismu. Lai cik nepieņemama var šķist ielu māksla, tomēr tā ir kļuvusi par neatņemamu urbānās kultūras parādību visā pasaulē un bieži vien komentē aktualitātes valsts ekonomiskajā, politiskajā un sociālajā dzīvē. “Kiwie” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību grafiti kultūrai un tās attiecībām ar pilsētvidi, proti, pievērst uzmanību legālas zīmēšanas iespēju trūkumam, kas arī mazinātu ļaunprātīgu objektu apzīmēšanu jeb tā saukto vandalisko grafiti.

Vairāk informācijas Kaņepes kultūras centra Facebook

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu