Sākas jauno režisoru festivāls "Patriarha rudens" • IR.lv

Sākas jauno režisoru festivāls “Patriarha rudens”

33

Kultūras akadēmijas jauno režisoru teātra festivālā “Patriarha rudens 2012” piedalās sešu jauno režisoru darbi

Pirmdien, 1.oktobrī plkst. 12 Āgenskalna tirgū ar svinīgu atklāšanu sāksies III Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru teātra festivāls “Patriarha rudens”.

Festivāla atklāšanas tradīcija paliek nemainīga – netālu no E.Smiļģa Teātra muzeja esošajā Āgenskalna tirgus paviljonā pulcēsies visi festivāla dalībnieki, Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, absolventi, studenti, mācībspēki, kultūras un mākslas nozares pārstāvji, lai klātienē vērotu Dramatiskā teātra aktiermākslas studentu sagatavotu teatrālu priekšnesumu. Neizpaliks arī tradicionālais atklāšanas gājiens uz Teātra muzeju, kura noslēgumā svinīgi tiks pacelts “Patriarha rudens” karogs un viesi cienāti ar svētku rudens zupu.

Šogad festivālā ar septiņiem darbiem piedalās seši Latvijas Kultūras akadēmijā studējošie topošie teātra režisori: Jānis Znotiņš ar izrādi jauniešiem “Īkstīte reloaded”, Inga Tropa ar izrādi “Deviņi” un bērnu rītu – izrādi “Ūdens”, Paula Prozoroviča ar izrādi “Nepareizas dzīves skola”, Viesturs Roziņš ar izrādi “Jūras roze”, Dmitrijs Petrenko ar izrādi “Tonio”, Georgijs Surkovs ar lugas lasījumu “Ilūzijas”.

Festivāla dalībniekus izvērtēs ekspertu komisija, ko šogad veido aktieri Baiba Broka, Regīna Razuma, Andis Strods, režisore Māra Ķimele un kritiķi Undīne Adamaite un Normunds Naumanis, kas kopā ar LKA mācībspēkiem, studentiem un citiem interesentiem festivāla noslēguma dienā, 7.oktobrī plkst.12, satiksies apaļā galda diskusijā, lai kopīgi pārrunātu un izvērtētu redzēto darbu māksliniecisko sniegumu.

Pirmo reizi festivāla ietvaros 6.oktobrī skatītājiem tiks piedāvāta ārzemju viesizrāde “Mana tēva ģeniālais laikmets jeb Matērijas apoloģija”, ko pēc poļu rakstnieka Bruno Šulca stāstu krājuma “Kanēļa veikaliņi” motīviem veidojusi teātra režijas studente no Čehijas – Barbara Herčikova sadarbībā ar Polijas Ludvika Solska Teātra Valsts augstskolas aktiermākslas studentiem.

Sadarbībā ar teātra festivālu “Zelta maska”, visiem interesentiem būs iespējams apmeklēt diskusiju “Novaja drama”, ko vadīs teātra kritiķe Jeļena Kovaļska (Maskava). Uzreiz pēc diskusijas – lugas “Lauks”lasījums Dmitrija Volkostrelova režijā (Pēterburga).

Otrdien, 2.oktobrī Teātra muzejā visas dienas garumā, sākot no plkst. 13, tiks demonstrēti bakalaura programmas Filmu režijas un TV un video operatoru 2012.gada absolventu studiju darbus.

Festivāls noslēgsies 7.oktobrī plkst. 15 ar LKA laikmetīgās dejas horeogrāfu koncertu Olgas Žitluhinas vadībā un festivāla dalībnieku apbalvošanu Teātra muzejā. Tadarī  tiks paziņots ekspertu komisijas izvirzītais galvenās balvas ieguvējs, kuram būs iespēja nākamajā sezonā iestudēt izrādi Jaunajā Rīgas teātrī.

Informāciju par biļešu iegādi uz izrādēm Dirty Deal teatro un Ģertrūdes ielas teātra mājaslapās. Poļu viesizrādei biļetes būs pieejamas http://www.bilesuparadize.lv/, savukārt, uz pasākumiem, kas notiks  Teātra muzejā, biļetes varēs iegādāties  uz vietas (biļešu cenas līdz 1 lats). Diskusijas un lugu lasījumi bez maksas.

Detalizētāku festivāla programmu var redzēt: https://twitter.com/PatriarhaRudens un http://www.facebook.com/PatriarhaRudens

 

 

 

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu