Ko nepalaist garām? • IR.lv

Ko nepalaist garām?

4

No 6. līdz 16.septembrim Rīgā, Siguldā, Aizputē un Tukumā notiek laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit


Iesaka Kaspars Lielgalvis, Totaldobže mākslas centra vadītājs
Timeline Hotel
Siguldā. 
Atklāšana 7.septembrī plkst.18.30
Divu nedēļu laikā mākslinieki no Latvijas, Zviedrijas un Igaunijas radīs darbus neapdzīvotās ēkās Siguldas pils pagalmā, pilsdrupās un citur. Tēma – Timeline Hotel kā vieta ceļojumiem uz pagātni, nākotni un paralēlām realitātēm. 27.septembrī Timeline Hotel notiks dzejas slams.

Sigulda aizvien jūtamāk mēģina paplašināt pilsētas identitāti. Paredzams, ka nākamo gadu laikā blakus pašreizējiem plašai auditorijai patīkamajiem sightseeing un masu sporta pakalpojumiem varēsim vērot, kā pilsēta mēģina ieviest arī pieradināšanai nepateicīgo laikmetīgo mākslu. To jau vairākus gadus Rīga cenšas darīt ar Baltās nakts palīdzību, un vienmēr apmierināti ir visi – auditorija, rīkotāji un dalībnieki, tā neapšaubāmi atstāj iespaidu arī uz Rīgas sabiedrības (un ne tikai tās) uztveres stereotipiem.

Survival Kir 4 izstāde Tabakas fabrikā. Atklāšana 6.septembrī plkst.20
Arī man tā ir lielais nezināmais, jo vairākums darbu top speciāli festivālam un iepriekš nav bijuši apskatāmi. Toties piedalās autori, kas liek domāt, ka gaidāms kaut kas labs. Piemēram, Arturs Bērziņš turpina pārdomas par «iztērēto laiku», droši pārkāpjot ierastās mākslas formas robežas, un dod vaļu iztēlei. Skatītājam tikai jāpievērš vērība un «jātērē savs laiks», lai ne tikai apskatītu to, ko redz, bet arī iedziļinātos, kā un ar ko autors ir «tērējis savu laiku» un galvenais – kāpēc?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu