Operdziedātāja Opolais atgriežas uz skatuves • IR.lv

Operdziedātāja Opolais atgriežas uz skatuves

25
Kristīne Opolais koncertā. Foto: Gunārs Janaitis

2013.gada janvārī Opolais debitēs Ņujorkas Metropoles operā

Latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais pusgadu pēc meitiņas piedzimšanas uz skatuves atgriezīsies ar koncertu “Notte Italiana”, kas 8.jūlijā notiks Minhenē cikla “Klassik am Odeonsplatz” laikā, informēja kultūras un izklaides aģentūras “Četras saules” sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Koncertā Minhenes Odeona laukumā, kurā skanēs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji un Otorīno Respīgi mūzika, Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un koris uzstāsies diriģenta Andra Nelsona muzikālajā vadībā, bet līdzās soprānam Opolais dziedās arī tenors Jozefs Kalleja.

Jau no augusta Opolais piedalīsies mēģinājumos Cīrihes operā, lai šajā opernamā debitētu 23.septembrī, pirmoreiz dziedot titullomu Leoša Janāčeka operas “Jenūfa” jauniestudējumā, kas taps sadarbībā ar režisoru Dmitriju Čerņakovu un diriģentu Fabio Luizi.

Decembrī Berlīnes Valsts operas skatītājus gaidīs tikšanās ar latviešu soprānu Mimī lomā Džakomo Pučīni operā “Bohēma”, ko diriģēs Nelsons. Bet pirms tam tikai vienā “Bohēmas” izrādē 16.novembrī Opolais Mimī lomā varēs redzēt un dzirdēt arī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Mimī nākamā gada pavasarī Opolais dziedās arī Vīnes Valsts operā – šo izrādi aprīlī diriģēs Nelsons.

2013.gada janvārī Opolais debitēs Ņujorkas Metropoles operā Magdas lomā Džakomo Pučīni operā “Bezdelīga”, ko diriģēs Jons Marins, savukārt februārī Opolais dziedās Tatjanu Pētera Čaikovska operas “Jevgeņijs Oņegins” izrādē Maskavas Lielajā teātrī.

Martā Opolais pēc pagājušā gada spožās debijas Čo-Čo-sanas lomā Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā šajā opernamā atgriezīsies Džakomo Pučīni operas “Toska” izrādēs, tajās diriģenta Mauricio Benīni vadībā dziedot titullomu.

Nākamā gada aprīlī Vīnes koncertnamā būs gaidāms Džuzepes Verdi operas “Simons Bokanegra” koncertiestudējums ar Tomasu Hempsonu titullomā. Opolais koncertiestudējumā Nikolas Luizoti vadībā uzticēta galvenā sieviešu loma – Amēlija Grimaldi. Ierakstu kompānija “Decca Records” veidos arī operas “Simons Bokanegra” kompaktdiska ierakstu.

Operdziedātājas Opolais un diriģenta Nelsona ģimenē meitiņa piedzima 2011.gada nogalē.

 

Komentāri (25)

vilcans123 03.07.2012. 14.57

Kāda jēga sēdēt mājās vai ofisā un visu dienu komentēt rakstus, būtu labāk panēmuši kādu īstermiņa kredītu pa velti, kā piemēram, atrais.lv un izbaudītu šo dienu uz visiem 100 %, tāpt kā es to darīšu šodien!

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.07.2012. 11.06

sajusmas pilnas asaras pilnigi no si notikuma..

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu