Drīkst apēst! • IR.lv

Drīkst apēst!

6
Karīna Šišlo ar prāta spēli Varoņceļš, kurā mazi bērni var iepazīt Lāčplēsi.
Ieva Alberte

«Tu esi ģēnijs! Kuš!» Karīnai Šišlo teica draudzene, kad bija izdzirdējusi viņas ideju – izgatavot karameli, kas izskatās kā dzintara gabals. Šogad to sāka pārdot

Karīna Šišlo ir režisore jauniešu teātrī Vinnijs Mazajā ģildē. Izgudrošana ir viņas ikdiena. Pirms vairākiem gadiem viņa uzveda Pūt, vējiņi! un izdomāja, kā atainot Baibiņas noslīkšanu – meitene uzgāza sev uz galvas milzu kublu ūdens. «Strādājot par režisori 20 gadus, ir tā laime būt nedaudz bērna prātā. Uzskaņoties uz viena viļņa,» saka Karīna un dāvā man ēdamā dzintara gabalu. Saku, ka jātaisa vaļā. Karīna iesaka to apēst brīdī, kad būšu viena, varēšu padomāt un konfekti izbaudīt. 

«Neesmu Lote no Izgudrotāju ciema. Speciāli idejas nedomāju. Tās atnākušas,» Karīna stāsta, ka pirms diviem gadiem savā Rīgas dzīvoklī sēdējusi virtuvē, dzērusi tēju un pret sauli pētījusi skaistu dzintara gabalu. «Bija tāds aktīvais tukšums galvā, kad domas raisās, ja nekur nesteidzies. Gandrīz vai peldi.» Skatoties dzintarā, Karīna apjauta: tas tā patīk, ka varētu apēst. «Diez, kā garšotu, ja būtu ēdams. Ideja! Ēdamais dzintars!» 

Sākotnēji gan Karīna ideju nevienam nestāstīja. Pirmie par to uzzināja vīrs un dēls. Iedrošināja. Karīna piezvanīja draudzenei, kura savulaik strādāja Laimā par tehnoloģi. Izdzirdējusi ideju, viņa teica: «Tu esi ģēnijs! Kuš!» draudzene piekodināja Karīnai ideju nevienam nestāstīt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu